Debrecen
2022-08-23

Csendes Csütörtök a Nagyerdei Víztorony kertjében

Az idén nyáron debütált Csendes Csütörtök sorozatnak két ismertetőjegye volt azokon kívül, amelyek a nevéből nem derülnek ki azonnal: mindig egy fellépő játszik és minden koncert ingyenes. Az ingyenesség 2022. augusztus 25-én is megmarad, azonban a másik ”hagyománnyal” szakítanak a szervezők: három fellépő is lesz.

Az estét a PinkPunkrz nevű békéscsabai zenekar nyitja majd. A négy éve alakult formáció egy baráti társaság, akik egyszer, hirtelen felindulásban jammelni kezdtek és így maradtak. Debütáló lemezük idén jelent meg a kissé trágár Basszad szét címmel. A nyolc dalt tartalmazó album mindössze 15 perc hosszúságú, így valódi, igazi punk attitűdre számíthat minden hallgató. Csütörtökön ezek a dalok szólalnak meg akusztikus hangszerelésben a különleges debreceni lemezbemutatón.

Őket a Piszkos Freddy követi majd a színpadon. A duót Tamás Nándor, a debreceni Wyrfarkas, a görbeházi Bearfood énekese, a HajduPress egyik újságírója, az Alföld TV Tibiék című műsorának házigazdája, valamint Pércsi Sándor, az egykori Ölveti Blues Band és a jelenlegi Blues From Hell basszusgitárosa alkotja. Ilyen néven először épp a Nagyerdei Víztoronyban léptek fel 2021 októberében, John Lennon Imagine című lemezének 50. évfordulójára szervezett rendezvényen. A páros nevét a Rejtő Jenő által kitalált karaktertől kölcsönözte. Zenéjükre erős hatással van a blues, vegyesen játszanak feldolgozásokat és saját dalokat is.

Az este főszereplője azonban a Diabolus in Musica lesz, amely az Ørdøg zenekar ikertestvére, vagyis annak akusztikus formációja. Az anyazenekart a Superbutt-tagok hozták életre Vörös András frontember vezetésével és idén már nyolcadik születésnapjukat ünneplik. Az este folyamán olyan Ørdøg-dalok is megszólalnak, amelyeket a hangos koncertjeiken nem szoktak előadni és olyan szerzemények is lesznek, amelyeket teljesen máshogy játszanak Ørdøg-koncerteken. És ha már szóba került a nyolcas szám, eláruljuk azoknak, akiknek még nem esett volna le: a Diabolus in Musica név a Slayer nyolcadik nagylemezének a címe. Ez aztán a tiszteletadás!


Az este menetrendje:

19.00 Pinkpunkrz

19.45 Piszkos Freddy

20.30 Diabolus in Musica


A zenekarok Facebook oldalai:

https://www.facebook.com/pinkpunkrz

https://www.facebook.com/piszkosfredy

https://www.facebook.com/diabolusacoustic

Az ingyenes koncertek Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/783310892890186

 

 

 

 

 

 

 

Nagy Bence: A csapat sikere a legfontosabb

“Mindig a következő lépésre fókuszálunk” - Interjú a Palaye Royale zenekarral

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek