Debrecen
2021-02-04

Fenntartható Debrecen címet kapott a Green Drops Farm

"Fenntartható Debrecen" címet kapott a debreceni Green Drops Farm Kft. Ez a cím arra hívja fel a figyelmet, hogy minden környezettudatos magatartás elismerést érdemel, s a környezettudatosságnak az élet minden területén előremutató célkitűzésünkké kell válnia. Olyan cégek kaphatják meg, amelyek elkötelezettek vállalkozásaikkal a zöld Debrecen felé.

A pályázat 2019-ben indult, célja pedig a Debrecen 2030 fejlesztési program céljaival összhanban állva, a város épített és természetes környezetének megóvása, fejlszetése, környezettudatos szemléletének kialakítása valamint a fenntartható fejlődés biztosítása. 

Balázs Ákos környezetvédelmi feladatokért is felelős alpolgármester azt mondta, hogy ma különleges okunk lehet a büszkeségre, hisz egy olyan fiatal debreceni vállalkozó érdemelte ki az elismerést, aki az ötlettől a termék megvalósításáig innovatív módon tevékenykedik, környezettudatos módon gondolkodik, népszerűsíti az egészséges életmódot, s mindezekkel mindenki számára egy követendő példát mutat. 

Rácz Gréta Ildikó a Green Drops Farm Kft ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cégük olyan növénytermelési technológiát fejlesztett ki és saját hidropóniás tornyot készített amellyel "testközelben" lehet növényeket nevelni. A torony segítségével termőföld felhasználása nélkül, akár városi környezetben is közel 150 féle saláta, fűszernövény termeszthető. Mivel minden az emberek közvetlen közelében történhet így nincs áruszállításból származó környezetszennyezés, és nincs szükség csomagolóanyagokra sem. Egy olyan alternatív lehetőség amellyel akár a jövő nemzedékek élelmiszerellátása is biztosított. 

A most elnyert cím egy évre adományozható azon pályázók részére, akiknek pályázatát a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága arra érdemesnek találja. 

A forduló rangadóján fogadjuk a Szegedet

Szlovéniában újra rendes oktatás lesz az alsó tagozatokban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek