Hajdú-Bihar
2021-01-19

Véleményeket vár a Megye

Elkészült a megyei területfejlesztési koncepció és területfejlesztési program környezeti értékelése.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a 2021-2027 közötti uniós fejlesztési időszak előkészítésének részeként végzi a 2013-ban elfogadott, azonban átfogó céljait tekintve 2030-ig érvényes 

  • megyei területfejlesztési koncepciójának felülvizsgálatát és módosítását, valamint 
  • a 2021-2027-es időszakra szóló új területfejlesztési programjának elkészítését.

Ezen feladatokhoz kapcsolódóan az egyes tervek, illetve programok kormányrendelet által kötelezően előírt környezeti vizsgálata lezajlott, a környezeti értékelés dokumentuma elkészült. 

 

A Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Koncepció célja: a megye területére vonatkozó jövőkép meghatározása, illetve hosszú távú fejlesztési célok kitűzése.

A Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Program célja: a megyei területfejlesztési koncepcióra alapozva a megye területére vonatkozó középtávú specifikus, területi és horizontális célok, valamint fejlesztéspolitikai prioritások és intézkedések meghatározása.

 

A tervek környezeti értékelése és egyeztetési dokumentációja megtekinthető a www.hbmo.hu weboldalon a „Megyei tervezés 2021-2027” menüpontban. Ugyanitt tekinthetők és ismerhetők meg a területi tervek szempontjából releváns és rendelkezésre álló környezeti információk a „Hajdú-Bihar megye területfejlesztési koncepcióját megalapozó feltáró-értékelő vizsgálat” című dokumentumon belül a „Helyzetfeltárás 2021-2027” almenüpontban.

 

A környezeti értékeléssel kapcsolatos véleményeket, észrevételeket 2021. február 19-ig várja a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat  

  • postai úton a 4024 Debrecen, Piac u. 54. szám alá, vagy
  • elektronikusan a megyeitervezes2027@hbmo.hu e-mail címre.

 

 

https://www.hbmo.hu/

Várják a leendő testnevelőket

Örömzene a jazz szerelmeseinek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek