Backstage
2023-07-21

Slash és Wolfgang Van Halen is hallható a Barbie filmzenéjében

A két rockzenész az I'm Just Ken című, 80-as éveket idéző power balladában kíséri a Kent alakító Ryan Gosling énekét.

Bár némileg meglepő párosításának tűnhet Barbie tökéletesen rózsaszín, műanyag pop imidzsével, a hazai mozikban a mai napon debütáló film soundtrackjén többek között olyan rocksztárok gitárszólói is felcsendülnek, mint Slash vagy Wolfgang Van Halen.

„Slash az én hősöm. Hetedikes voltam, amikor az Appetite For Destruction megjelent. Ő az én örök hősöm, mindenhol Slash képei voltak a falamon. Szóval amikor dolgozni kezdtünk a dalon, úgy voltam vele, hogy sosem árt megkérdezni” - mesélte az együttműködés létrejöttéről Mark Ronson producer a Varietynek. – „Elküldtem neki a dalt, mire ő: ’ez egy jó dal’. Nem ismertem annyira Slash-t azelőtt, de ő azt mondta: ’Király, játszom rajta.’ A szólót játssza a végén és a ritmusszekciót. Csodálatos.”

Wolfgang Van Halen, a legendás Eddie Van Halen fia, aki 2006 és 2020 között apja oldalán a Van Halen basszusgitárosa volt, jelenleg pedig a Mammoth WVH frontembere, egy Instagram bejegyzésben fedte fel a közös munkát: "Mark Ronson haverom az év elején megkeresett, hogy szüksége van a 'mamut gitár hangzásomra', és én boldogan rábólintottam. Megtiszteltetés, hogy hozzájárulhattam némi gitárjátékkal ehhez a vidám/szürreális/szívhez szóló filmhez. Két nagyobb rész van, ahol szólózom. Az egyik különösen király, mert ez az a dal, amit Ryan Gosling énekel, és Slash is játszik benne!”

A szóban forgó dal teaser klipjét alább megnézhetitek:

 

Az Ősz utcai Óvoda és Bölcsőde területén vízhiány várható

Végre a Barbie-film utolsó alkotóeleme, az all-star lemez is elérhető

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek