Backstage
2021-02-27

Detroit Stories címmel megjelent és végig is hallgatható Alice Cooper új stúdióalbuma

Bármilyen hihetetlen, de 73 évesen is kitűnő formában készít rendszeresen új dalokat az amerikai rockénekes. Alice Cooper több mint 50 éves pályafutása alatt számtalan, szintén híressé lett előadóra volt hatással, mint pl. a Kiss, Marilyn Manson, King Diamond, a Lordi és Ozzy Osbourne.

A lemez nyitónótája, az elsőként bemutatott Rock & Roll eredetileg egy 1970-ben kiadott The Velvet Underground dal, Lou Reed szerzeménye. A Detroit Stories album producere ezúttal is Bob Ezrin (Pink Floyd, KISS, Deep Purple stb.) volt, és felkerül rá a tavalyi Breadcrumbs EP-ről négy dal, de más verzióban. - olvasható a Hammerworld.hu-n.

Az eredeti Alice Cooper zenekar 1970-ben tette át székhelyét Detroitba, ott kezdtek dolgozni egy fiatal producerrel, Bob Ezrinnel, az első közös sikerük pedig az 1970 végén kiadott I'm Eighteen dal volt. A többi már történelem...

Alice Cooper: "Detroit volt akkoriban a heavy rock központja. Nyomulhattál például az Eastownban, ahol 4 dollárért megnézhetted Alice Coopert, Ted Nugentet, a The Stooges-t és a The Who-t, a következő hétvégén meg a Grandéban játszott az MC5, a Brownsville Station és a Fleetwood Mac, vagy Savoy Brown vagy a The Small Faces. Soft-rockot nem játszhattál ott, mert azonnal szétrúgták volna a seggedet!...

...Los Angelesnek is megvolt a maga hangzása, ott volt a The Doors, a Love és Buffalo Springfield, San Francisco-ban meg a Grateful Dead és a Jefferson Airplane. New Yorkban ott volt a The Rascals és a The Velvet Underground. A dühös hard rock szülőhelye azonban Detroit volt.

Az USA-ban sehol sem értékelték az Alice Cooper-féle gitárközpontú hard rock hangzást és az őrült színpadi show-nkat, leszámítva Detroitot. Az a város volt a számkivetettek menedéke. És amikor kiderült, hogy jómagam Detroit keleti részén születtem... már otthon is érezhettük magunkat.
"



Az új album - 50 évvel később - az akkori szellemiséget ünnepli, és legendás helyi zenészek is játszanak a lemezen, többek között Wayne Kramer (az MC5 gitárosa), Johnny "Bee" Badanjek (a Detroit Wheels dobosa), Paul Randolph (legendás detroiti jazz / R&B basszer), valamint a Motor City Horns.

Minél többen munkába tudjanak állni

A kulturális 3+2 mai vendége, Tőzsér József egyetemi tanár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek