Backstage
2022-09-23

Októberben jön az Isolation Budapest!

Az Akvárium Klub és a Liszt Ünnep közös szervezésű programja, az Isolation Budapest elhozza Elton John kedvenc előadóját, a Berghain legsötétebb balladáit jegyző énekesnőt, és a brit The Times által legizgalmasabbnak választott új zenekart is. Október 15-én itt lesz többek között a Black Country, New Road, Westerman, Michelle Gurevich, az Efterklang és a Night Beats.

Az Isolation Budapest célja, hogy az Akvárium Klub bármelyik termébe belépve a nemzetközi színtér legizgalmasabb előadói közül válogathasson a közönség. Az Isolation Budapest nem egy klasszikus nyári fesztivál, inkább a felhős, őszi időjárás hangulata passzol a nemzetközi underground line-upot felvonultató eseményhez, amely először október 15-én valósul meg a föld alatt, az Akvárium Klubban.

Érkezik Westerman, akiről 2020-ban a következőt nyilatkozta Elton John a Twitteren: "Nagyon büszke vagyok az első lemezemre, ami 1969-ben jelent meg. Azonban Westerman első lemeze sokkal jobb, mint az én első lemezem! Ez most a kedvencem és az év eddigi legjobb albuma." Westerman szólókoncertje mellett a nap egyik legjobban várt fellépője a The Times által 2021 legizgalmasabb új zenekarának kikiáltott Black Country, New Road. Kétségtelenül kevés zenekar hangzik úgy, mintha egy anarchisztikus klezmer banda kortárs klasszikus zenei motívumokkal díszített rave-et játszana, az NME pedig ezt a lehető legmagasabb pontszámmal honorálta a tavalyi debüt albumuk és a 2022-es második lemezük megjelenésekor. A NagyHallban lép fel a 10 évvel ezelőtt az A38 Hajón az év legjobb koncertjét varázsoló dán Efterklang és a sötét, intim balladái miatt Kelet-Európában hatalmas népszerűségnek örvendő Michelle Gurevich. Az orosz zsidó bevándorlók gyermekeként Torontóban született énekesnő a berlini Berghain-ban dupla telt házas koncertet adott 2019-ben. A Volt Lokál a leginkább feltörekvő előadóknak ad helyet október 15-én, így az Adrienne Lenker (Big Thief) producerével dolgozó kanadai Sister Ray, a Rolling Stone magazin szerint Kanada legnagyobb reménysége, Charlotte Cornfield és a Boy Pabloval közös dalt jegyző svéd indie-pop előadó, Jimi Somewhere is fellép az Akvárium Klub legkisebb termében. És ez még nem a lista vége, az amerikai Night Beats első budapesti koncertje is az Isolation Budapest keretein belül valósul meg, valamint szintén itt debütál az idei Glastonbury-n is fellépő THE GOA EXPRESS. Alex Turner, Joe Talbot (IDLES) és Jamie T kedvenc előadója, Willie J Healey is konfirmált az első Isolation Budapestre, aki a budapesti fellépése után Florence & the Machine arénaturnéjához csatlakozik majd idén novemberben.

Hazai vizekről érkezik a pszichedelikus perui cumbiát, azaz chichát játszó Lituma, a korábbi Human Ramen zenekar énekesnője, Bárány Judit és Fodor Máriusz egyéni formációja is, a Superflake.

Idén is biztosítják a lombgyűjtő zsákokat a debrecenieknek

Emlékművet avattak Debrecenben Richter Gedeon gyáralapító születésének 150. évfordulóján

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek