Debrecen
2022-09-23

Idén is biztosítják a lombgyűjtő zsákokat a debrecenieknek

Több mint egy évtizede töretlen sikernek örvend az a kezdeményezés, amelyet a Fidesz-KDNP frakció indított útjára, hogy a város ingyenesen biztosítson lombgyűjtő zsákokat a debrecenieknek. A kezdeményezés idén ősszel sem maradhat el, sőt már szeptemberben el is kezdődik.

A korábbi éveknek megfelelően, Debrecen egyéni önkormányzati képviselői közreműködésével ebben az évben is biztosítják az ingyenes lombgyűjtő zsákokat a debrecenieknek, mondta el Papp Viktor, aki kiemelte, hogy évről-évre növekszik az igénylők száma – idén is közel 200 ezer zsákot osztanak ki a debreceniek részére.

A Debrecen 2030 programban új környezetpolitikát hirdettünk meg, a zöld és fenntartható Debrecenért.

Számos olyan zöld programot indított el a város az elmúlt időszakban, melyek a debreceniek életminőségét, a felnövekvő generáció jövőjét biztosíthatják. Ilyen programok többek között a „Debrecen a mi kertünk” program, melynek keretében a debreceniekkel összefogva öt év alatt elültetünk 10 ezer fát, véderdőket alakítunk ki a város nyugati oldalán, energetikai korszerűsítések valósulnak meg intézményeinkben, zöld növényeket telepítettünk a buszvárókba, a Civaqua-program keretében elhozzuk Debrecenbe a Tisza vizét vagy épp a lakótelepek zöldterületeit újítjuk a Zöld Város program keretében.

Az előző évekhez hasonlóan az egyéni önkormányzati képviselők közreműködésével, személyesen biztosítjuk a szűkebb környezetükben, a városrészekben élő debreceniek számára az ingyenes lombgyűjtő zsákokat, adott időpontokban és helyszíneken – tette hozzá Papp Viktor.

A zsákosztásokon való részvétel előzetes internetes regisztrációhoz nem kötött.

A Pénzügyminisztérium díjazta a GTK-s hallgatót

Októberben jön az Isolation Budapest!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek