Backstage
2022-08-19

Titkos projektbe vágott 6363 a fesztiválszezon alatt

Szinte az összes fesztivál színpadát megjárta Lusta Gerivel és Lil Frakkal az oldalán, több százak bólogatnak estéről estére METAMATIKA albumának, és annak újrakiadott verziójának dalaira. 6363 vagyis Gege határozottan napjaink egyik legszerethetőbb hazai rappere, mi sem árulkodik arról jobban, mint ahogy első komolyabb szezonjáról, a rajongókhoz fűződő viszonyáról és új dalairól mesélt nekünk.

Music Backstage: Nemrégiben jelent meg a M3T4M4T1K4 mixtape-ed, ami részben egy újragondolt változata a 2021-es METAMATIKA-nak. Milyen visszajelzéseket kaptál a rajongóktól és a szakmától?

6363: Sok mindenkivel beszélgettem személyesen róla, többször kaptam azt a visszajelzést, hogy bár a megjelenés előtt azt hitték, hogy csak megfuttatom újra az előző évi lemezt, végeredményképp csomó újat kaptak tőle. Pozitív, hogy inkább újragondolásként értelmezték ezt az albumot, nem pedig úgy, hogy ugyanazokról a témákról, szövegekről, beatekről húzok le egy bőrt, hogy csak legyen valami. Én úgy éreztem, hogy a METAMATIKA-ban még maradt valami. Elég jó volt a fogadtatása, van rajta néhány dal, ami elég nagyot is ment. A 03 már az előző lemezen is az egyik leghallgatottabb dal volt például, de a SZNOB remixét is nagyon szeretik. A koncerteken is úgy szoktuk játszani ezeket a dalokat, hogy az újragondolás össze van mixelve az eredeti verzióval, így együtt mennek le a témák.

Music Backstage: Ez az első fesztiválszezonod nagyobb színpadokon, hogy bírod ezt az eszetlen pörgést?

6363: A Covid előtti nyáron mentem először fesztiválokra, tavaly pedig kisebb underground fesztiválokon léptem fel. Olyan 5-6 fesztiválon voltam eddig, szóval ez az első komolyabb szezonom. Nagyon élvezem, néha érzem, hogy a munkával együtt egy kicsit sok, de nagyon jó visszajelzéseket kapok. Olyan fesztiválokon is egész sokan vágták és várták a koncertet, ahol azt hittem, hogy nem lesz közönsége a zenémnek.

Music Backstage: Mi ebben a szezonban az eddigi legjobb élményed?

6363: A Fishing on Orfű nagyon jó volt. Kitaláltuk a szezon elején, hogy a NEGATÍVat úgy fogjuk játszani, hogy felhívunk valakit a színpadra és együtt nyomom vele. Random kiszúrok valakit a közönségből, aki látszólag vágja a szövegeket, elduplázzuk, vagy csak átadom neki a mikrofont. Volt 2-3 alkalom, ami nagyon jó élmény volt, érdekes, hogy kvázi egy rajongómmal állok a színpadon és adogatjuk egymásnak. Jó muri.

Music Backstage: A fesztiválos fellépéseket leszámítva mivel foglalkozol mostanában?

6363: Azt, hogy min dolgozom most, nem mondanám el, eléggé igyekszem titokban tartani, mert egy jól kitalált projekt. Nemrég jelent meg a Fiúk zenekarral egy dalom, ami tök jó visszajelzéseket kapott, mindkettőnk lejátszásaihoz képest is egészen jót meg Spotify-on. Eleinte tartottam kicsit attól, hogy mennyire illik bele az alternatív zenébe egy rap-betét, de ahogy sokszor meghallgattam a kész dalt, megszoktam és már tökre szeretem. Sok új dalon dolgozom, ennyit tudok csak elmondani a közeljövőről.

Tiszafüreden javíthat a DEAC

Eötvös Kupa: nagy mezőnyök a strandröplabdázók tornáján

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek