Egyetem Tér
2024-05-06

Diplomata a kulturális és gasztronómiai forgatagban

A fülöp-szigeteki hallgatók meghívására a délkelet-ázsiai szigetállam budapesti nagykövete is ellátogatott a Debreceni Egyetem nemzetközi gasztronómiai fesztiváljára, az International Food Day-re. Frank R. Cimafrancát és küldöttségét Szilvássy Zoltán rektor is fogadta.

A Fülöp-szigeteki Köztársaság nagykövetségének első titkára és konzulja, Ria E. Gorospe, valamint két debreceni hallgató, a Fülöp-szigeteki Egyetemisták Magyarországi Szövetségének elnöke, Jose Antonio Lorenzo Tamayo és Miguel Angelo Victor Ontog tisztviselő társaságában érkezett a Debreceni Egyetemre Frank R. Cimafranca május 3-án, pénteken. A delegációt Szilvássy Zoltán rektor és Kiszil Okszána koordinációs és stratégiai igazgató fogadta a Főépületben.

A nagykövet – aki a 2020 decemberében megkezdett budapesti megbízatása előtt Athénban és Londonban dolgozott az ottani nagykövetségeken, korábban pedig többek között Svájcban és az Egyesült Államokban is tevékenykedett diplomataként – a kötetlen találkozón büszkén emelte ki, hogy a Debreceni Egyetemen hazája 34 hallgatója végzi tanulmányait. 

Legnagyobb számban az Egészségtudományi, a Műszaki, a Gazdaságtudományi, az Általános Orvostudományi, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar különböző szakjai választották a fülöp-szigeteki hallgatók, hárman pedig doktori képzésben vesznek részt. Debreceni tanulmányaikhoz kapcsolódóan Frank R. Cimafranca kiemelkedő jelentőségűnek nevezte a Stipendium Hungaricum program lehetőségét.

A Főépületben folytatott megbeszélést követően Frank R. Cimafranca és delegációja részt vett a Debreceni Egyetem külföldi hallgatóinak éves gasztronómiai fesztiválján, az International Food Day-en, ahol találkoztak a fülöp-szigeteki hallgatókkal és meg is kóstolhatták az általuk készített finomságokat, például az afritada csirkét, a pansitot vagy éppen a bibingkát.
 


 

 

Sajtóközpont - TH

 

Módszertani kurzusok a GTK-n

Megvédte MEFOB-bajnoki címét a DE férfi futsalcsapata

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek