Egyetem Tér
2021-01-27

Bővül az egyetemi sportinfrastruktúra

Funkcióbővítést és energetikai korszerűsítést végeznek hamarosan a Böszörményi úti campuszon található Kecskeméti János Tornacsarnokban, valamint egy új sportlétesítményt is kialakítanak a DE teniszközpontja mellett. Mindkét fejlesztéshez kiválasztották a munkálatokat végző kivitelezőket.

Rövidesen újabb fejlesztések indulhatnak a Debreceni Egyetem tavaly előtt átadott teniszközpontjának szomszédságában, korszerűsítik az 1985-ben épült Kecskeméti János Tornacsarnokot. A több mint 1700 négyzetméter alapterületű létesítmény a fenntartási és az üzemeltetési költségek csökkentése érdekében kívülről új hőszigetelést kap, valamint kicserélik a külső oldali nyílászárókat is.

A sport-oktatási infrastruktúra fejlesztését szolgáló beruházás részeként a meglévő tornacsarnokot egy bruttó 172 négyzetméteres beépített területű és egy nettó 308 négyzetméter hasznos alapterülettel rendelkező fejépületi szárnnyal bővítik. A fejlesztésre egyrészt a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet adminisztrációs részlegének megnövekedett helyszükséglete, másrészt a sportinfrastruktúra bővítése miatt van szükség. Ennek megfelelően az épület földszintjén irodákat, az emeleten pedig edzőteremként funkcionáló helyiségeket, valamint egyéb szociális és kiszolgáló egységeket alakítanak majd ki.

A beruházást a hajdúböszörményi székhelyű TÖMB 2002 Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság végzi mintegy nettó 239 millió forintból. A kivitelezővel már megkötötte az egyetem a szerződést, a napokban adják át a munkaterületet, így rövidesen megkezdődnek a munkálatok. A Kecskeméti János Tornacsarnok bővítése és energetikai korszerűsítése várhatóan októberben fejeződik be.

A Böszörményi úti campus sportinfrastrukturális fejlesztésének másik látványos eleme a Teknős mellé megálmodott új csarnok megépítése lesz. Ehhez a beruházáshoz is kiválasztották a legjobb ajánlatot adó kivitelezőt.

A beruházásban egy bruttó 1539 négyzetméteres, beépített területű és nettó 1708 négyzetméter hasznos alapterületű, sportfunkciójú csarnok fog épülni. Az acélváz szerkezetű létesítményben két szinten edzőtermek, öltözők, szertárak és egyéb kiszolgáló helyiségek kapnak majd helyet, a csarnokban pedig egy szabványos méretű, PVC sportburkolattal ellátott kézilabda pályát alakítanak ki.

A vadonatúj egyetemi csarnokot a DRYVIT PROFI Építőipari Szolgáltató Kereskedelmi Kft. fogja megépíteni mintegy 527 millió forintból.  A kivitelezőnek tíz hónap áll rendelkezésre, hogy elvégezze a beruházást.

Sajtóiroda - BZ

Öt játékos érkezett a DVSC-től

A háztartási munka már az ONYA-n is bejelenthető

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek