Debrecen
2024-04-16

Idén még erősebb mediterrán életérzést hoz a Nagyerdő szívébe a Zoo Debrecen

Tavaly megkezdett hagyományát folytatva és bővítve a Zoo Debrecen május 11-12-én újra megrendezi a La Dolce Vita Mediterrán Hétvégét, amelyen gazdag citrus- és murvafürt-gyűjteményével, tematikus programokkal és autentikus közreműködőkkel hozza el a mediterrán életérzést a Nagyerdő fái alá.

Az érdeklődők mindkét nap megcsodálhatják és kvízjáték keretében még jobban megismerhetik a Park hazai arborétumok körében kiemelkedő citrus- és murvafürt-gyűjteményét. Dodzsemversenyen, az olasz kávéval, csavart fagylalttal, limonádéval és frissen sült pizzával váró gasztrosarokban, valamint retró plakátok, régi olasz autók és Vespa motorok kiállításán is megelevenedik Itália kultúrája, a legkisebbeket pedig várja a Bambino-kuckó.

Szombaton kerül sor a rendezvényhez kapcsolódóan meghirdetett torta- és süteménysütő verseny legjobbjainak zsűrizésére és az eredmény kihirdetésére. Az esemény sztárvendége Gianni Annoni, akivel közönségtalálkozó keretében is megismerkedhetnek az érdeklődők, de Zoo Podcast hazánk legnagyobb citromtermelőjével, a Szőrös és Kisjuhász Kertészetet is bemutatja, majd a cívisvárosi dolce vitába kalauzol el minket Debrecenben élő olaszok megszólaltatásával. Azokat, akik szeretnék egy különleges este keretében is megtapasztalni az olasz életérzés varázsát, szombaton táncest várja Luca Balduccióval. A vasárnapi napot örökzöld olasz slágerek, illetve Rómeó és Júlia történetének szórakoztató átirata színesíti majd.

A Kwizda Agro Hungary Kft. támogatásával és a Debreceni Vespa Klub közreműködésével megvalósuló rendezvény nappali programjain való részvétel 2500 Ft-os vidámparki belépő, 5800 Ft-os, korlátlan vidámparki játékgép-használatot biztosító varázskarszalag vagy normál áron kapható állatkerti belépő megváltásával díjmentes, a szombati táncest pedig fejenként 2500 Ft-os belépővel látogatható. A jegyek a helyszínen és online elővételben egyaránt megvásárolhatók.

 

Mesélő fák: a Zöld Kódex újabb eleme valósult meg a debreceni Százszorszép Óvodában

Állásbörze a Debreceni Egyetemen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek