Tét nélkül, apró hibákkal

Negyedik helyen végzett a DVSC SCHAEFFLER kézilabda együttese az idei bajnoki szezonban. Mégis ez a tíz hónap, az utóbbi évek legsikeresebb időszaka volt a klub számára. BL menetelés, a Győr és a Ferencváros szorongatása, fiatalok beépítése, ezek kétségtelenül sikerek. Az egyetlen fájó momentum az őszi, mosonmagyróvári, hét gólos fiaskó volt, ami a dobogóba került.

Csüggedésre azonban semmi ok, a Loki újra nekidurálhatja magát a kontinensnek, ősszel pedig - a mostaninál erősebb kerettel - akár a két nagy is izzadhat majd ellenük.

 

Mint ahogy tette ezt szombaton délután, a fővárosban a már bajnok FTC is. A fejekben mindenképpen benne volt, hogy tulajdonképpen a két együttes már levezet. A zöldek bajnokok lettek, a Debrecen pedig a szerdai, ETO-tól elszenvedett zakó után lecsúszott a bronz lehetőségéről. A vendégek Jovovic kivételével teljes kerettel érkeztek. Az FTC azonnal nekidurálta magát, és másfél perc után már kettővel vezetett. A hajdúságiak ekkor úgy gondolták, üldözőbe veszik őket. Sikerült is fordítani Kácsoréknak. Valahogy az érződött a meccsen, hogy amolyan döntetlen íz miatt egyik fél sem tiltakozna a végén. Így is odatették magukat a hölgyek, bár az iram nem volt különösen nagy. Fej-fej mellett haladtak, a Debrecen az elmúlt hetekhez képest lemásolta a büntetőit, kihagytak kettőt is. Ennek ellenére egy találattal a Loki vezetett a félidőben.

Szünet után ugyanott folytatódott, ahol előtte abbahagyták. Egészen a negyvenedik percig. Ekkor először, kettővel vezetett a DVSC. Elég volt azonban két apró figyelmetlenség, és a magára talált Malenstein előbb kiegyenlített, majd Klujber a vezetést is megszerezte a hazaiaknak. És innentől átvette a játék irányítását a Ferencváros. Simon Petra igazolta, nem véletlenül a legjobb fiatal játékos a magyar mezőnyben, szép találatokkal húzta maga után övéit. A vendégeknél elsősorban Kácsor és Petrus próbálta üldözni a bajnokot, de egyenlíteni nem sikerült. A végén az FTC megérdemelt, négy gólos győzelmet aratott.

Következik egy hosszabb szünet, a válogatottaknak olimpia Párizsban, hogy aztán szeptemberben egy francia világbajnok átlövővel, egy svéd ezüstérmessel, egy osztrák válogatottal, és a magyar Tóth Nikivel, na meg a felépült Juhász Katával kiegészülve jöjjön az újabb menetelés. Itthon, és külhonban is. Remélhetőleg újabb, szabad kártyás lehetőséggel Európa elitjében.

 

Női kézilabda NBI.:

Ferencváros - DVSC SCHAEFFLER 33-29 (14-15)

 

Weisz György