Sport
2024-04-23

Szerdán lesz a last minute út Zalába

Tíz nap alatt háromezer kilométert tesz meg a DEAC férfi kosárlabda gárdája. A rájátszásban a Zalaegerszeg jutott nekik, és a három nyert meccsig tartó küzdelem jelen állása 2-2. Következik tehát idegenben az ötödik mérkőzés.

Kevesebb, mint 48 órája lesz a csapatnak arra, hogy regenerálódjon, hogy pihenjen, és utazzon. A miondent eldöntő, a legjobb négybe kerülést célzó összecsapásra a fenti napon, este hattól kerül majd sor. És azért, mert az egyetemisták - hosszabbítás után - megnyerték a hazai, hétfői mérkőzést.
 
Mindenki egészségesként állt hozzá a küzdelemhez. Azt lehetett érezni az első percekben, hogy a srácok harapnak, küzdenek, megállíthatatlanok. Gyorsan beszórtak egy viszonylag jelentősebb előnyt, elhúztak 8-0-ra. Drenovac, és Edwin remekeltek. Ám négy perc után ébredezni kezdett az ellenfél, de ez sem zavarta meg a fekete-fehéreket. Olyannyira, hogy a negyedet tizenegy pont előnnyel zárták.
 
A második tíz percben is folytatódott a hazai gárda dominálása, elsősorban Edwin villogott, de Drenovac is nagy kedvvel tolta a labdákat a gyűrűbe. Így a szünetre tíz pőontos DEAC elúőny várta őket az öltözőben.
 
Aztán a pihenő negyed órájában nem lehet tudni mi történt odabent. Erre a szakemberek is hónapokig kereshetik majd a választ. Kijöttek a debreceniek, és mint aki lassítót vett be, annyira lemaradtak az ZTE kosarasoktól.  Ona Embo önkívületi állapotban uralta a mezőnyt, neki, és társainak, meg az alvó egyetemistáknak köszönhetően 16 ponttal verték ebben az etapban Neuwirthékat.
Emiatt aztán az utolsó körre már hattal vezetett a dunántúli alakulat. Embo folytatta az "ámokfutását" és rögtön kilencre duzzadt az előnyük. Már-már eldöntöttnek vélte a publikum a varaséget, a DEAC buszvezetője visszafordult a bejárattól, azt gondolván, nem kell tankolni indulni, szerdán emelkedhet a nafta, ők úgysem mennek. Ekkor valami bekattant a Mandic legényeknél. Jött Garamvölgyi triplája, Edwin és Drenovac csillogása, és pillanatok alatt fordítottak. Innentől kezdve futott egymás után a két csapat. A célt egyszerre szakították át, nem lehetett győztest hirdetni, jöhetett az öt perces ráadás. 
 
Ezt a hazaiak bírták jobban idegekkel, és koncentrációval, aminek következtében utazni kell.
Egy ilyen, Debrecen által mutatott játék, és odaadás után, a részrehajló újságíró szimata úgy érzi, meglepetés lesz Zalaegerszegen. Csak ne lenne olyan messze! Persze van TV csatorna, amelyik közvetíti majd. Talán az egyetlen dolog, amire majd illik odafigyelni: megint hamarabb kell bevenni a vérnyomáscsökkentőt.
 
Férfi kosárlabda negyeddöntő, rájátszás:
DEAC - Zalakerámia ZTE KK 83-79 (19-8, 19-20, 13-29, 21-15, 11-7) hosszabbítás után
 
Legjobb dobók: Drenovac 26, Edwin 24, Garamvölgyi 8, Williamson 8, illetve Paige 17, Hicks 17, Ona Embo 16.
 
Weisz György

Kygo novemberben az MVM Dome-ban ad koncertet

Történelmi (karika)túra a Science Caféban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek