Sport
2022-12-18

Katar 2022: Molnár Szilárd címvédésre számít

A Hajdú-bihari Napló sportújságírója szerint hosszabbításban dől el a világbajnokság utolsó párharca és a franciák emelhetik magasba a trófeát.

Szombat kora este az egyik kérdésre megkaptuk a választ, ugyanis ezen a játéknapon rendezték a Halífa Nemzetközi Stadionban a bronzmérkőzést. Horvátország és Marokkó másodjára találkozott egymással, ugyanis a csoportkörben a két válogatott már összemérte erejét. Azon a mérkőzésen nem született gól, a 3. helyet eldöntő párharc során viszont három is, ebből kettőt déli szomszédaink szereztek. Gvardiol révén már a 6. percben előnybe kerültek Modricék, de három minutum múlva Dari egyenlített. Orsic az első félidő vége előtt nem sokkal ismét vezetéshez juttatta a horvátokat, az előnyt pedig meg is tartották a mérkőzés végéig és vehették át Zlatko Dalic legényei a bronzérmet. Izgalmas lett a vége, de ez nagyban köszönhető a katari játékvezetőnek. Mérkőzés hajrájában Amrabat buktatta a tizenhatoson belül Gvardiolt, de al-Dzsasszim sípja néma maradt. Nem tudni, hogy a VAR szobában ülők mit néztek vissza, mert a vizsgálat után sem változott az ítélet. De ez végül nem befolyásolta a végeredményt.

Az egyetlen kérdésre, hogy mely ország válogatottja nyeri a világbajnokságot, vasárnap kapjuk meg a választ, kiderül, Argentína vagy Franciaország nemzeti mezére kerül fel a harmadik csillag. Molnár Szilárd szerint egy gól fog dönteni a mérkőzésen, melynek végén a gallok örülhetnek.

Argentína – Franciaország 12.18. 16:00      Loszaíli Nemzeti Stadion

A világbajnokság kezdete előtt nálam Brazília volt a favorit, de az esélyesek között tartottam számon Argentínát és Franciaországot is. Lionel Scaloni együttesének játéka fokozatosan javult a csoportkört követően, bár Szaúd-Arábiától meglepő vereséget szenvedtek első meccsükön. A folytatásban egyenletes, jó teljesítményt nyújtottak, a többek által sokszor leírt Messi igazi vezére volt a csapatnak, ez leginkább a horvátok elleni mérkőzésen mutatkozott meg. Julián Álvarez is kinőtte magát, már klubcsapatában is jól játszott, de sokat várok Rodrigo De Paultól is. A franciák talán az elődöntőben futballoztak tudásuknak megfelelően, a korábbi mérkőzéseken, miután megszerezték a vezetést, ráültek az eredményre, Marokkó ellen viszont nem bíztak semmit a véletlenre. Bár sérülések miatt klasszisok nélkül utaztak Katarba, keretük így is az egyik legerősebb a mezőnyben. Benzemát tökéletesen pótolja Olivier Giroud, aki már sokadik virágzását éli. A Milan támadója nem csak gólokat szerez, a védekezésből is kiveszi részét. Talán a védelmük sebezhető, ráadásul a két belső védő, Raphaël Varane és Ibrahima Konaté megbetegedett, rájuk nagy valószínűséggel nem számíthat Didier Deschamps. De a keret van olyan erős, hogy pótolni tudják a kiesőket. Az dönthet a mérkőzésen, hogy melyik fél tudja érvényre juttatni akaratát. Ha az argentinok intenzív futballja, direkt támadójátéka érvényesül, sokak álma válhat valóra, Messi az utolsó vb meccsét trófeával kezében fogja befejezni. Ha pedig a franciák sokpasszos labdatartó játéka fog dominálni, akkor Mbappé vagy Giroud előbb utóbb be fog találni. Ami még döntő lehet, a dél-amerikaiak kordában tudják-e tartani heves vérmérsékletüket, erre pedig a gallok biztos, hogy rá fognak játszani, hergelik majd ellenfelüket. Véleményem szerint a rendes játékidőben nem születik döntés, a hosszabbításban viszont Franciaország 2-1-re nyer és megvédi címét.

Teret neveztek el Fábián Juliról a Budapest Park előtt

Alacsony forgalomban erősödött a BUX a héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek