Sport
2023-03-05

Egy pontot hozott el a Loki Újpestről

Hamar vezetést szerzett a DVSC az Újpest vendégeként, ám a lila-fehérek egyenlítettek, s bár a második félidőben több mint félórán át emberelőnyben játszottak, 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.

Csaknem tíz évvel ezelőtt győzött legutóbb a DVSC a Szusza Ferenc Stadionban, ám a két együttes tabellán elfoglalt helyezése alapján ezúttal esélyesként várhatta az Újpest elleni találkozót a labdarúgó NB I 22. fordulójában. A kupában a Lokit és a fővárosi lila-fehéreket is megállította a Puskás Akadémia, ám az élvonalban mindkét csapat jó formába lendült, Szrdjan Blagojevics együttese előző öt bajnokiján tíz pontot szerzett, és csak az éllovas Ferencvárostól kapott ki.

A hétközi kupameccs után a bajnokságban is bemutatkozott a debreceni kapuban a szerdán igazolt rutinos szerb hálóőr, Marko Milosevics, akinek bőven akadt dolga a mérkőzésen. Pedig a DVSC kezdett lendületesebben, Alexandrosz Kiziridisz lövése még célt tévesztett, Ferenczi János már kaput talált, de Djordje Nikolics könnyedén hárított. Sztefan Loncsar kimondottan jól mozgott, többször is ritmust adott a debreceni támadásoknak, ám a kényszerítőkbe, az utolsó passzokba eleinte hiba csúszott, így a tizenhatosig csak ritkán jutott el a Loki. A másik oldalon Luis Jakobi veszélyeztetett kétszer is, de előbb Dusan Lagator szerelte tisztán, majd nagy helyzetben eltörte a labdát a német középpályás.

A kiegyenlített első negyedóra végén vezetést szerzett a DVSC: Kiziridisz adott középre jobbról, a hosszún Sós Bence érkezett jó ütemben, de nem kellett játékba avatkoznia, mert a menteni igyekvő Branko Pauljevicsről a jobb alsóba pattant a labda. Hátrányban kezdeményezőbbé vált az Újpest játéka, amely középen, mélységi indításokkal igyekezett helyzeteket kialakítani, Csoboth Kevin lövésénél nagyot kellett nyújtóznia Milosevicsnek. A túloldalon Kiziridisz és Dzsudzsák Balázs összjátéka végén utóbbi duplázhatta volna meg a debreceni előnyt, válaszul Ognjen Mudrinszki fejelt az ötösről, Milosevics védett. A felezőnél többször is labdát szerzett a Loki, Loncsar indítása után Kiziridisz került helyzetbe a szélen, de Tim Hall – nem először – nagyot mentett. A 37. percben aztán egyenlített az Újpest, Jacobi indítását Mudrinszki átvétel után tíz méterről a bal alsóba lőtte. Az első félidőt Jorgosz Anculasz távoli lövése zárta, amely métekerekkel elkerülte a kaput, a szünetben 1–1-re álltak a felek.

A második félidőt az Újpest kezdte jobban, amelynek a bennmaradásért folytatott harcban nagy szüksége volt a pontokra, ezért egyre több kockázatot vállalt, Mudrinszki mellé Varga Balázs és Jakobi is rendszerint fellépett a támadásokkal.

A szerb csatár közel járt ahhoz, hogy megszerezze saját maga és csapata második gólját, miután Csoboth kétszer is a lábára varázsolta a labdát, de előbb tíz méterről nem talált kaput, majd közeli próbálkozását Milosevics védte. Félórával a vége előtt megfogyatkozott a Debrecen, Manrique ugyanis a debreceni térfél közepén utolsó emberként szedte fel a ziccerben kapura törő Csoboth ütőjét, a játékvezető pedig habozás nélkül felmutatta a piros lapot. A megítélt szabadrúgásból Jakobi tekert volna a jobb felsőbe, de Milosevics résen volt, a folytatásban pedig fokozta a nyomást az Újpest – a hazaiak játékába Yohan Croizet hozott új színt, akit csereként beállva üdvrivalgás köszöntött. A szintén a kispadról beszálló Petrus Boumal lövésénél nem volt nehéz dolga Milosevicsnek, Nemanja Antonov szabadrúgásánál már igen, de a szerb kapus azt is kitolta a léc alól.

Egy percre rá a lila-fehérek új szerzeménye, Heinz Mörschel fejese okozott riadalmat a debreceni kapu előtt, amely folyamatos sortűz alatt volt, a Loki csak ideig-óráig tudott kiszabadulni a szorításból. Amikor sikerült, Ferenczi szabadrúgása után Lagator csúsztatása ment fölé, majd kisvártatva hasonló volt a forgatókönyv, csak Loncsar fejelt, Nikolics könnyedén védett. Ahogy peregtek a percek, a Milos Kruscsics kiállítása miatt a hajrára vezetőedző nélkül maradó újpestiek egyre több beadással, íveléssel próbálkoztak, ám a debreceni védelem állta a sarat.

Maradt az 1–1, a DVSC több mint félórát emberhátrányban szerzett értékes pontot az Újpest otthonában, ugyanakkor mindkét sorozatot figyelembe véve immár három mérkőzés óta nyeretlen Szrdjan Blagojevics együttese.

Labdarúgó NB I, 22. forduló

Újpest FC – DVSC 1–1 (1–1)

Szusza Ferenc Stadion, 3189 néző. Vezette: Karakó Ferenc (Márkus Tamás, Berényi Ákos)

Újpest: D. Nikolics – Pauljevics, Anculasz, Hall, Antonov – Mack (Boumal 61’), Onovo – Csoboth (Ambrose 82’), Jakobi (Mörschel 69’), Varga B. (Croizet 61’) – Mudrinszki

Vezetőedző: Milos Kruscsics

DVSC: Milosevics – Varga J., Lagator, Deslandes, Ferenczi J. – Loncsar, Dzsudzsák (Ojediran 69’), Manrique – Sós B. (Bódi 79’), Babunszki (Dreskovics 92’), Kiziridisz (Szécsi M. 69’)

Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

Gólszerzők: Mudrinszki 37’, ill. Pauljevics 17’ – öngól

Kiállítva: Manrique 59’

P.G.

debsport.com

Ljasuk Dimitry films

Túlsúlyosság

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek