Sport
2022-11-25

Hazai meccsek várnak csapatainkra

A Debreceni Egyetem valamennyi kiemelt együttese itthon játszik hétvégén. A jégkorongozókra két találkozó vár, pályára lépnek a kosarasok, a röplabdázók a labdarúgók, valamint a futsalosok is.

Jégkorong

Két mérkőzés is vár a hétvégén a DEAC hokicsapatára az Erste Ligában, ráadásul mindkettő a Debreceni Jégcsarnokban. Péntek este 18:30-tól a Dunaújvárosi Acélbikák lesznek az ellenfelek, akik ellen van törlesztenivalójuk a fekete-fehéreknek, ugyanis legutóbb hosszabbításban alulmaradtak Dunaújvárosban. Vasárnap, ugyancsak 18:30-kor a FEHA19 ellen mérkőznek meg Daleckyék. A két csapat legutóbbi találkozóján a Fehérvár nyert.

- Sok sajnos a sérültünk, kulcsjátékosok hiányoznak, de meg kell oldanunk ezt a problémát. Ugyanolyan ki-ki meccseket várok, mint legutóbb a DVTK ellen. Bízom benne, ezt az akadályt is vesszük és mindkétszer itthon tartjuk a három pontot. A helyzetkihasználásunkon kell dolgozni, ha sikerül jó százalékkal értékesíteni az adódó lehetőségeket, akkor nem lehet gond – véli a csapatkapitány, Molnár Dávid.

 

Kosárlabda

A szerdai, zalaegerszegi kirándulás után az Oláh Gábor utcán kell helytállnia az egyetemi alakulatnak a férfi kosárlabda NB I/A szombati összecsapásán. A 18 órakor kezdődő meccsen a Naturtex-SZTE-Szedeák ellen játszanak. A szegediek éppen a Debrecen előtt állnak a tabellán, ez pontosan jelzi a mérkőzés fontosságát.

 

Futsal

November 28-án, hétfőn 18:30-kor a DESOK-ban szurkolhatunk a DEAC férfi futsalosainak. Az NB I 12. fordulójának összecsapásán az Újpest FC-220Volt látogat a Hajdúságba. A debreceniek a hatodik, a lila-fehérek a hetedik helyen állnak a 12. forduló előtt.

 

Röplabda

A férfi röplabda Extraligában hazai mérkőzést vív a Debreceni EAC a hétvégén. A gárda vasárnap 17 órakor veszi birtokba a DESOK-ot, ahol a Kecskeméti RC lesz az ellenfele.

A női NB II Kelet alapszakaszában szintén a Dóczy utcai sportcampuson játszik a DEAC együttese, a lányok szombaton 14 órakor a Palota RSC-t fogadják.

 

Labdarúgás

A férfi labdarúgó NB III keleti csoportjában a dobogóért harcol a DEAC alakulata. Ahhoz, hogy célját az őszi szezon végén elérje, vasárnap 13 órakor hazai pályán kell harcba szállnia a pontokért. A fekete-fehérek a sereghajtó Békéscsabával csapnak össze a pontvadászat 19. fordulójában.

Ülésezett az alapítvány kuratóriuma

Závada Pál

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek