Sport
2021-02-04

A forduló rangadóján fogadjuk a Szegedet

A 22. forduló rangadóján a DEAC kosárlabdacsapata a Naturtex-SZTE Szedeák együttesét fogadja az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A szombaton 19 órától kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

Öt fordulóval az alapszakasz vége előtt sorsdöntő mérkőzést játszik egymással a jelenleg negyedik Szeged és ötödik Debrecen. Az már lassan matematikailag is biztossá válik, hogy a csapatok kvalifikálják magukat a rájátszásra, de érthető módon mindkét fél a pályaelőnyt jelentő első négy hely valamelyikére pályázik. A Debreceni Egyetem gárdája nagyszerű formába lendült az utóbbi időben, a Sopronban aratott győzelemmel már sorozatban öt sikernél járnak.

-Jó előjelekkel várhatjuk a találkozót, talán az egyik legjobb formában lévő csapat vagyunk most a bajnokságban. Szeretnénk behúzni a hatodik mérkőzésünket is, mielőtt elmegyünk a válogatott szünetre, de nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen nekik is jó játékosaik van. Nagyon meggyőző teljesítményt nyújtanak eddig a bajnokságban, elég, ha csak a legutóbbi két mérkőzésükre gondolunk, az Alba Fehérvárt otthon és a Kecskemétet idegenben is jó játékkal verték. -mondta a szombati ellenfélről Polyák László.

A Szeged egyértelműen a bajnokság meglepetéscsapata, a szezon előtt a legtöbben a tabella második felébe várták a csongrádiakat. Az élcsapatokhoz képest jóval alacsonyabb költségvetésből sikerült egy nagyon stabil keretet kialakítaniuk, de legnagyobb erősségük egyértelműen a másodvirágzását élő Darrin Govens, aki a héten -Somogyi Ádámhoz hasonlóan- újra meghívót kapott a magyar válogatottba. A Szedeák kerete ráadásul január végén tovább erősödött, hiszen a Debrecenből három és fél szezon után távozó Bognár Kristóf is csatlakozott hozzájuk.

-Jó játékosokból áll a csapatuk, de szerintem nekünk mélyebb a keretünk. Govens és Brown nagyon jó hatékonysággal dolgoznak, Dickey személyében pedig egy nagyon hasznos és jól lepattanózó centerük van, de Dzeletovics is rendkívül stabil teljesítményre képes. Nagy erősségük még Kerpel-Fronius Gáspár, aki a „fiatal-szabélynak” felel meg, a padról érkező magyarok pedig rendre hozzá tudnak tenni a játékhoz. -folytatta a hátvéd.

A DEAC amellett, hogy a bajnokság leghosszabb győzelmi sorozatát építi, a Szegedről is kellemes emlékeket őriz, hiszen ősszel idegenben is sikerült legyőzni a Tisza-partiakat. A két gárda a közelmúltban több végletekig kiélezett mérkőzést is játszott egymással, az őszi „odavágón” Djordje Drenovac utolsó másodpercekben dobott kosara döntött.

-Nem voltunk érdekeltek a hétközi fordulóban, így több időnk volt most készülni az ellenfélből. A kulcs Govens limitálása lesz, nem szabad hagyni, hogy diktálni tudja az iramot. Bárkinek képes 30-35 pontot dobni, ráadásul a társakat is jól szolgálja ki, Brown-nal a pontok több, mint hatvan százalékát ők ketten szerzik. Nehéz mérkőzésre számítok, de bízom benne, hogy szombaton is megszerezzük majd a győzelmet. -zárta szavait a csapatkapitány.

 

 

kosarlabda.deac.h

 

Már oltják a regisztrált legidősebbeket

Fenntartható Debrecen címet kapott a Green Drops Farm

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek