Sport
2021-08-06

Kispest után Újpest: Következik az első hazai bajnoki

Vasárnap 17.45 órától a fővárosi lila-fehéreket fogadja a Loki a Nagyerdei Stadionban.

Az első után az OTP Bank Liga 2. fordulójában is egy patinás budapesti klub csapattal méri össze a tudását a DVSC. A két együttes eddig 103 bajnokit vívott egymással az élvonalban, s bizony van mit javítani a mérlegen: a mieink csak 21 mérkőzést nyertek meg 34 döntetlen és 48 vereség mellett.

Persze ezeken a számokon lehet változtatni, mindjárt a mostani bajnokin, annál is inkább, mert a Loki remekül kezdte a bajnokságot. Az új Bozsik Arénában elért 4-1-es siker jó alapot jelent a folytatáshoz, amely azonban egyáltalán nem ígérkezik habkönnyűnek. Bár az Újpest a nyitányon 2-1-re kikapott a Puskás Akadémiától, csütörtökön a Konferencia Ligában egy félidőn át remekelt a bikaerős svájci Basel ellen (1-2), ami azért sokatmondó. A fővárosi gárda elsősorban légiósokra épül, magyar játékos általában csak mutatóban van a kezdőben. Ez a vásárnapi meccsen némiképp változhat, hiszen az Újpest két jó csatára, a grúz Beridze és az elefántcsontparti Tallo is sérüléssel bajlódik.

Ebből a szempontból a DVSC sincs tökéletes helyzetben, a korábban műtött Pávkovics Bence és Kundrák Norbert mellett Bódi Ádám és Sylvain Deslandes is sérüléssel küzd, a kiváló középpályás és a francia-kameruni középhátvéd játéka bizonytalan a vasárnapi összecsapáson. Ezzel együtt a Loki nagy elánnal készül, mindenki tudja a gárdánál, hogy a jó rajt az első hazai meccs megnyerésével lenne teljes. Hét közben adott nyilatkozatában balhátvédünk, Ferenczi János is hangsúlyozta, mennyire várják a debreceni debütálást.

Az Újpest német edzője, Michael Oenning szerint a lila-fehér szurkolók a Basel ellen mutatott teljesítmény miatt büszkék lehetnek csapatukra, de a Loki-drukkerek is büszkék a kedvenceikre, hiszen frissen felkerült alakulatként sikerült Kispesten győzni. Az érdeklődés nagy, fogynak a bérletek és a jegyek, már több mint 5000 belépésre jogosult szurkolót számlálhatunk a vasárnapi mérkőzést illetően. Fontos még , hogy a találkozón lesz VAR (tudnivalók ITT), valamint hogy az MLSZ határozott ajánlása az, hogy a COVID miatt a játékosok ne nagyon pacsizgassanak és ölelkezzenek a nézőkkel.

Érdemes lesz már órákkal a találkozó előtt kijönni a Nagyerdei Stadionhoz, hiszen a DVSC-Decathlon családi nap ingyenes(!) programjai pedig már kora délután elkezdődnek. Nyereménnyel kecsegtető játékok és színes programok is várják a drukkereket. Érkezik majd helyi hangulatfelelős, fellép a Piruett Tánc Stúdió és a Kenguru tánc-sportegyesület is, emellett természetesen ételből-italból sem lesz hiány: a Red&White-ban és annak teraszán kiváló street food finomságokat és többek között friss sört fogyaszthatnak a szurkolók.

 

dvsc.hu

OKF: 189 esetben avatkoztak be a tűzoltók országszerte

5 millió 642 ezer a beoltott, 52 az új fertőzött, elhunyt egy beteg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek