Sport
2023-12-22

Bejutott a Magyar Kupába a Mandics-csapat

A Szeged elleni hazai vereség ellenére is ott lehet a 2024-es Zsíros Tibor Magyar Kupa küzdelmein a DEAC kosárlabdacsapata, mivel a Sopron csütörtökön legyőzte hazai pályán az OSE Lions alakulatát. Andjelko Mandics együttese ezzel -a mai Zalakerámia ZTE KK-Budapesti Honvéd találkozó végeredményétől függetlenül- a nyolcadik helyen zárja az alapszakasz első felét.

Az előző szezon során megváltozott kiírás értelmében a sorsolással kialakított negyeddöntőket az alapszakasz első felénél magasabban rangsorolt csapat otthonában rendezik, majd ezt követően a legjobb négy gárda semleges helyszínen szállhat harcba a kupáért. Mivel a DEAC az utolsó helyen kvalifikálta magát a sorozatra, ezért Mócsán Bálintéknak biztosan idegenben kell kiharcolnia a legjobb négy közé jutást.

A Debreceni Egyetem alakulata negyedik alkalommal vehet részt a kupában, az eddigi szereplések meglehetősen jól sikerültek, hiszen 2019-ben a harmadik helyet szerezték meg, míg a 2021-es ezüstérem a klub történetének eddigi legnagyobb sikere.

Az év utolsó Egyetemi Élete

Zellei István

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek