MegMinden
2024-05-03

DJABE

(dalok.hu)

ÚJ LEMEZ ÉS TURNÉ A SPECIAL EFX ALAPÍTÓJÁVAL.

Május 23-a és 28-a között turnézik a Djabe Chieli Minucci amerikai gitárossal, aki olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Celine Dion, Lou Reed és Jennifer Lopez. Új Djabe album is jön.

Chieli Minucci gitáros a nyolcvanas évek elején alapított világhírű amerikai jazz/funk/world formációnak, a Special EFX-nek alapító tagja és mai napig vezetője.

A nyolcvanas és kilencvenes években a Special EFX a tengerentúli jazz élet egyik legjelentősebb zenekara volt, és mind a mai napig kiemelkedő résztvevője, több Grammy jelöléssel a tarsolyukban.

Magyarországon a Djabe együttes vezetője, Égerházi Attila adta ki a legutóbbi Special EFX albumot vinylen. Ennek alkalmából a Djabe zenekar együtt játszott Chielivel a Budapest Jazz Clubban. A zenészek ekkor határozták el, hogy 2024 májusában közös európai turnéra indulnak.

A turné a Tour of Waterfalls címet kapta. A Djabénak és Chielinek is van egy Waterfall című kompozíciója. A két szerzemény foglalja keretbe a műsort, melyben Chieli Minucci, Djabe és Special EFX számok hangzanak majd el.

Chieli Minucci – gitár
Égerházi Attila – gitár, ütőhangszerek
Barabás Tamás – basszusgitár
Zana Zoltán – szaxofon
Kaszás Péter – dobok, ének
Bubenyák Zoltán – billentyűs hangszerek

A turné állomásai

május 23 – Budapest Jazz Club
május 24 – Ady Művház, Miskolc 
Előzenekar – Android
május 25 – Debreceni Egyetem, Liszt Terem
Előzenekar – Android
május 27 – Veszprém, Hangvilla Kamaraterem
május 28 – Szeged, IH

Chieli nem csak zeneszerzőként és zenekar vezetőként ismert, hiszen számos kiváló előadónak készített felvételt és lépett fel velük együtt. A teljesség igény nélkül Celine Dion, Lou Reed, Lionel Richie, Jennifer Lopez, Michael Bolton, Rupert Holmes, Anastasia, Gerald Veasley, Omar Hakim, Eric Marienthal és még sokan mások élvezhették a játékát lemezeiken és koncertjeiken.

Az Android a hazai progresszív zenei szcéna kiemelkedő zenekara. A miskolci és a debreceni koncerteken az új Wordless Scriptum albumot mutatják be

Az eredeti írást itt találja.

Élcsapatot fogad a DEAC-II

MK-siker az irányítástechnikai programozó versenyen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek