MegMinden
2023-10-16

Szabó Magda

(Facebook)

Félre a maszkot! – Tükrök és Titkok beszélgetés

 

 

“Egész életemben mindenkit, aki hozzám tartozott, jobban tudtam szeretni önmagamnál. Ennyi a titok. Ez nem derű, ez a szeretet fegyvere. Szeretnék önöknek valami rettenetesen egyszerűt mondani, amit édesanyámtól tanultam annak idején. Mondjuk hétfő volt, és én megsemmisültem ettől vagy attól. Anyám csak nézett, és azt mondta: „Kislányom, ma hétfő van, és jön a kedd. Csak nem képzeled, hogy a keddnek van valami köze a hétfőhöz? A szél is megfordul. Kicsit mindig lehetsz szomorú. Ha nem magad, más miatt. De bízzál az életben. Nem ok nélkül kaptad.” (Szabó Magda)

Szabó Magda még halála után 15 évvel is tanít minket.
Emlékét őrizve és gondolatait tovább örökítve a Planall Szabó Magda Naptárkönyv alapján négy részes irodalmi beszélgetés-sorozatot szervezünk.

Legyen a kultúra, az olvasás, a könyvek iránti szeretet, a hit a mindennapok része. Beszélgetéseink célja, hogy útravalót nyújtson, hogy mindenki meglássa a szépet önmagában és környezetében Szabó Magda regényei, történetei, az általa megformált karakterek fejlődésén, a feltáruló titkokon keresztül.
 Szeretettel várunk a beszélgetés-sorozat negyedik alkalmára!

Október 21-én, szombaton, a Karakter Könyvesbolt és Kávézóban 13 órától, akik segítenek ebben 

Krajcsi Nikolett színész, Csiky Gergely Színház, kaposvár
Mészáros Tibor színész, rendező, Csiky Gergely Színház, kaposvár
 Porkoláb Gyöngyi, társadalmi kulturális mediátor, szerkesztő
Moderál: Mészáros Ibolya

A Félre a maszkot! – Tükrök és Titkok beszélgetés-sorozat szeretné az irodalmat, a kultúrát forradalmi módon, a mindennapi tudatos tervezés részévé tenni.
Az alkalmon a részvétel ingyenes. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Támogató: Magyar Kultúráért Alapítvány

Az eredeti írást itt találja.

Újabb kínai kapcsolatok épülnek

Szájeret Mátkál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek