Egyetemi Élet
2024-03-11

Buzánszky, BL, buli és még több Buzánszky – húsz esztendeje

Jubileumi sorsolást rendeztek a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa tavaszi nyitányán. Idén ünnepli a Buzánszky néven futó torna ugyanis a két évtizedes fennállását. Ezt a jeles szezont, pedig újra több mint százhúsz csapat fogja még szebbé tenni a Debreceni Egyetem pályáin.

Superliga, Divízió II, Divízió III, Női Liga – aligha akad olyan „sportos” debreceni egyetemista, aki számára ezek ne volnának ismerős ligák. Akárcsak egy Sinter FC, A-MEN FC, Deportivo Nyakonrúglak vagy épp Debreceni Asszonykórus alakulatának neve. Többek között ezek a legendás alakulatok szerepelnek majd tavasszal újra az egyetemi futball országosan egyedülálló kiírásában, megannyi újonc gárdával együtt. A debreceni egyetemi, városi sportélet kiemelkedő szakemberei végezték a sorsolást, amelynek ezúttal ismét a Kazánház adott otthont, telt házzal. A férfi ligákat hagyományos úton húzták ki, míg a Női Ligának már-már hagyományszerűen előre adott menetrend alapján állították össze a szervezők a lebonyolítását.

A sorsolást követően is minden a labdarúgásról szólt. Hagyományteremtő módon élő kvízzel készültek a jelenlévőknek, amely kvíz kérdései között a magyar és a nemzetközi futball történelmi és jelenkori életével kapcsolatban tudhattak meg érdekes információkat, akik helyesen válaszoltak vagy általában részt vettek a megmérettetésen. E játék végén szoros végeredménnyel született meg a győztes. További diadalokból sem volt hiány, hiszen a reflektorfényből a csocsóasztalokra is jutott, egy-egy összecsapás szünetében pedig a Kazánház pultja, illetve ajándék sör-üdítő állt a vendégek rendelkezésére.

A nagypályás nemzetközi foci rajongói sem maradtak szórakozás nélkül. Az óriáskivetítőn ugyanis 9 órától elkezdődött a Real Madrid és a Lipcse Bajnokok Ligája derbijének közvetítése. Ennek végeztével mintegy levezetésképpen a HALL-ba vezetett sokak útja. A tavasznyitó Campus Partyn Jauri állt a dj-pult mögött, amely lemezlovas sztár zenéi egyetemisták százait mozgatták meg.

Immár egy feladat maradt: útjára indítani a labdát.

Barna Marci, fotó: Kovács Roland (DEHDK PR- és Sajtóiroda)  

Oscar-díj - Billie Eilish történelmet írt, Mihalek Zsuzsa is Oscart kapott

Judas Priest - fél évszázad a Rocka Rollától az Invincible Shieldig

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek