Egyetemi Élet
2021-10-21

Itt a legfrisebb EÉ!

A Debreceni Egyetem Főépületében tartott Gólyabálon készült látványos fotóval, a lila és rózsaszín fényekkel megvilágított Díszudvaron táncolókat ábrázoló képpel a címlapon jelent meg a Debreceni Egyetem lapja, az Egyetemi Élet legújabb, októberi száma.

Látványos dekorációk, fényfestés, csodálatos fotófal, gólyaeskü, sztárfellépők és kiváló hangulat. Ezek jellemezték a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata és a kari önkormányzatok által szervezett idei Gólyabált – olvasható a lap az eseményről szóló beszámolójában. A tudósításból kiderül: a 110 éves múlttal rendelkező rendezvényen a 2021-ben a tanulmányaikat megkezdő hallgatók mellett a 2020-as évben kezdő hallgatókat is ünnepelték, mivel tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt a Gólyabál. 

Óriási sikert aratott az egyetemi dolgozókból álló színtársulat legutóbbi előadása: ahogyan a múlt esztendőben, úgy idén is az Anconai szerelmesek című zenés vígjátékot mutatták be az oDEonban. A tudósítás szerint az est legnagyobb meglepetése Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárjának színpadra lépése volt.

Izgalmas programokkal, finom ízekkel és illatokkal csalogatta az érdeklődőket a Nagyerdőre a közelmúltban a Zamat Fesztivál. Debreceni pároskolbásztöltő-verseny, élő koncertek és szakmai programok egyaránt szerepeltek a programkínálatban. Az Egyetemi Élet írásából kiderül, hogy a Zamat keretében tartott konferencián elsősorban a tradicionális élelmiszerek, ételek a hazai gasztronómiában elfoglalt helyéről és szerepéről beszéltek többek között a Debreceni Egyetem szakemberei.  

A Fedezd fel Debrecen utcáit sorozat legújabb részében a Kálvin téren kalandoznak, ott, ahol egykor a magyar történelemben nagyon fontos szerepet játszó Hunyadi család várkastélya állt. Az írásból egyebek mellett kiderül, hogy a Kálvin téri épületegyüttest az 1980-as években éppen ezért tervezte ilyen várkastélyra emlékeztetőre Kertai László

A sportrovatban arról is lehet olvasni, hogy az idén megrendezett, 2020-as tokiói olimpián öt olyan sportoló indult, akik a sport mellett a Debreceni Egyetemen végzik tanulmányaikat. A róluk szóló sorozatban ezúttal három atlétát: Kozák Luca gátfutót, valamint Szilágyi Réka és Rivasz-Tóth Norbert gerelyhajítókat szólaltatták meg.

Az Egyetemi Élet legújabb száma ide kattintva lapozgatható.
 

Forrás: DE Sajtóiroda, hirek.unideb.hu – OCs

Egyedi autóval lepte meg Tóth Gabit Krausz Gábor és a JEEP

A DEAC-játékosok vezérletével nyert a magyar válogatott

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek