Egyetemi Élet
2023-06-06

II. DEAC Családi Nap

A tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy népszerűségnek örvendett a DEAC Családi Napja, amelynek május 6-án a Dóczy József utcai sportcampus adott otthont.

A program ezúttal is közös futással kezdődött, ahol a bemelegítést az egykori válogatott labdarúgó, a DEAC védője, Korhut Mihály vezényelte. Az 1919 méter teljesítése után az érdeklődők megismerkedhettek az amerikai foci, cheerleader, darts, e-sport, torna, floorball, frizbi, jégkorong, karate, kézilabda, kosárlabda, labdarúgás, petanque, rögbi, röplabda, szabadiősport, tenisz, mazsorettsport, görkorcsolya (DSI), kerékpár (DSI) szakosztályaival. A legkisebbeket emellett ugrálóvár, arcfestés és kézműves sarok várta. A gyerekek most is gyűjthették a pecséteket a különböző állomásokon, tíz pecsét után pedig DEAC-os ajándékokat nyerhettek.

A DEAC vívószakosztályának standjánál ezúttal is nagy volt az érdeklődés a sportág iránt, a gyerekeknek lehetősége volt megnézni a vívóruházatot és a felszerelést, a szakosztály képviselői pedig gondoskodtak róla, hogy bepillantást nyerhessenek a sportág alapjaiba.

- Tavaly sajnos nem tudtam részt venni a családi napon, így nekem ez volt az első. Nagyon jól éreztem magam, végig nagyon jó volt a hangulat. Nekem plusz élményt jelentett, hogy kint volt a rádió is, hangulatos beszélgetéseket hallhattunk, illetve engem is megkérdeztek. A vívást érdekes feladatokkal népszerűsítettük a gyerekek körében. Nagy volt az érdeklődés a sportágunk iránt, aminek nagyon örültem. Főleg a kisiskolás korosztályt érdekelte a vívás és a felszerelések, de a kisebbek kívánságainak is igyekeztünk eleget tenni – mondta a DEAC világbajnok kardvívója, Battai Sugár Katinka.

Berta Ákos, aki a következő szezontól a DEAC elsőosztályú jégkorongcsapatának másodedzője lesz, már második alkalommal vett részt és népszerűsítette a jégkorongot a családi napon:

- Mindig öröm és megtiszteltetés részt venni a DEAC családi napon, évről évre többen vagyunk, ahogy fejlődik a klub úgy gyarapodik a sportszerető tábor is. A szervezés is csillagos ötös volt, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt kellemes program volt, ahol minden sportág be tudott mutatkozni és megismertetni az adott sportág alapjait a gyerekekkel, és természetesen a szülőkkel. Annyi lehetőségük volt, hogy biztosan megtalálhatták a számukra legérdekesebbet. Nekünk, jégkorongosoknak is az volt a célunk, hogy szeretett sportágunk bázisát és ismertségét növeljük ezen a napon is. Nem panaszkodtunk, mert ha nem is özönlöttek a kis lurkók, de nagyon sokan kipróbáltak egy-két jégkorongos mozdulatot vagy az érdekes felszereléseket. Reméljük sokuknak megtetszett annyira, hogy ha elkezdődik a jeges szezon augusztusban, akkor ki is próbálják milyen kihívás megtanulni rendesen korcsolyázni, pláne ütővel terelgetni a pakkot. Ha elkezdik biztos vagyok benne, hogy nagy részüket beszippantja majd a miliő és sikerül majd velük megszerettetni a jégkorongot.

A labdajátékok nemtől függetlenül sok gyereket vonzottak, így volt ez a röplabdások standjánál is, ahol játékos feladat várta az érdeklődőket.

- A családi nap röplabdás részénél egy ügyességi játékkal vártuk a gyerekeket, ahol a célzó képességüket figyelhettük meg, ugyanis egy feladó állványba kellett a labdát bele juttatniuk. Rengetegen fordultak meg nálunk, a legkisebbektől egészen a felnőttekig, akik szintén kipróbálták magukat. Nagy sikert aratott, sokan, akár hosszabb ideig is próbálkoztak, hogy sikerrel teljesítsék a feladatot. Sok-sok mosoly, nevetés jellemezte a napot, amit az NB2-es röplabdás lányok jelenléte is garantált.  Többen elkezdtek érdeklődni a sportág iránt, így összességében egy nagyon pozitív napot zárhattunk – értékelte a napot Szikszai Marcell, a DEAC röplabdáért felelős sportmunkatársa.

Az idén tavasszal megalakult mazsorettsport szakosztály tagjai szintén részt vettek a családi napon, standjuknál népszerűsítették a sportágat, fellépésük pedig a programot színesítette.

-Nagyon jó volt a családi nap hangulata, sokan érdeklődtek a mazsorett iránt. A standunknál próbáltuk megmutatni azt, amit mi képviselünk. Főleg a kisebb, óvodás-kisiskolás korosztály érdeklődött, ennek is nagyon örültünk, többen kérdezték, hogy lehet-e hozzánk csatlakozni, de egyelőre még az utánpótlás csapat indítása nincs napirenden. Egyelőre tizennégy éves kortól várjuk az érdeklődőket, akik ebben a szezonban bármikor csatlakozhattak hozzánk a tagtoborzókon kívül is. Számunkra a családi nap másik fontos eseménye a bemutatónk volt kora délután, ami szintén sok érdeklődőt vonzott – mondta Pallás Mónika, aki elárulta; olyan táncokat is bemutattak, amivel kvalifikálták magukat az Európa-bajnokságra. – Június 21. és 24. között a maribori kontinensviadalon mérettethetjük meg magunkat, természetesen már nagyon várjuk.

Vona Lilla, fotó: deac.hu

 

Újraindul a vonatközlekedés Debrecen és Balmazújváros között

Önálló balra kanyarodó sávot alakítanak ki a Bajcsy-Zsilinszkyről a Tisza István utcára

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek