Sport
2024-04-18

ZTE-DEAC: Pénteken jön a harmadik felvonás

Pénteken 18 órától Zalaegerszegen folytatja a rájátszás küzdelmeit a DEAC kosárlabdacsapata. A keddi hazai pályán aratott hosszabbításos sikernek köszönhetően 1-1-ről folytatódik az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc.

Ahogyan azt a playoff előtt várni lehetett, a negyeddöntők közül a Zalakerámia ZTE KK és a DEAC küzdelme hozza a legnagyobb csatát, hiszen két felvonást követően ez a párharc áll egyedül döntetlenre. A cívisvárosiaknak továbbra is elsődleges feladat, hogy legalább egyszer nyerjenek idegenben, hiszen a pályaelőny egy-egy hazai sikert követően még mindig a zalaiaknál van, köszönhetően az alapszakasz végén megszerzett kedvezőbb pozíciójuknak. Erre az első lehetőségük pénteken adódik, mely továbbra sem tűnik egyszerű feladatnak, hiszen három nappal az egyenlítést követően újra át kell utazniuk az országot, ráadásul Zalaegerszeget 2020 óta nem sikerült bevenniük a fehér-feketéknek.

A legutóbbi mérkőzés ugyanakkor bizakodásra adhat okot, hiszen Andjelko Mandics együttese tőle szokatlan módon kedden nagyon jól kezdte a mérkőzést, s bár a rendes játékidő végén fordítani tudtak a vendégek, kulcsszituációkban rendre a csapat élére tudtak állni a vezérei. A hazai találkozón Mócsánék már érezhetően jobban reagáltak az első meccsen is tapasztalható agresszív egerszegi védekezésre, ráadásul sikerült limitálniuk az eladott labdáik és a ki nem kényszerített hibáik számát. Ennek ellenére a harmadik mérkőzésen is valamivel esélyesebbnek számít a fanatikus közönsége által hajtott ZTE, kérdés, hogy a teljes párharc során meg tudnak-e birkózni a rájuk nehezedő nyomással, és meg tudják-e védeni a hazai pályájukat a Falco-Alba páros után a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkező DEAC ellen.

A Zöld Kódex újabb intézkedése indul el: „A víz a közös kincsünk” program

Sikeres az együttműködés a Debreceni Szakképzési Centrum és a Manz Hungary Gépgyártó Kft. között

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek