Sport
2024-01-28

Idén is kiemelkedően teljesített Máthé Gábor az Australian Openen

Az előző évhez hasonlóan idén is megrendezték Melbourne-ben a hallássérült teniszezők számára kiírt Australian Open különversenyét. Máthé Gábor egyéniben címvédőként várta az eseményt.

A DEAC teniszezője pénteken második kiemeltként a B csoportba került, ahol először 6:1 6:3-ra verte az ecuadori Andres Vazquezt, majd 6:2 6:1-re nyert az ausztrál Glen Flindell ellen. Szombaton az utolsó csoportmeccsét is hozta 6:4 6:1-re a francia Mikael Laurent ellen, így az elődöntőbe jutott.

Máthé Gábor a legjobb négy között 6:3 6:2-re győzte le a szintén francia Grave-et, így ma az 1. helyen kiemelt indiai Prithvi Sekharral szemben az aranyért teniszezett. A 38 esztendős debreceni játékos végül nem tudta megvédeni címét, ugyanis 6:1 6:3 arányban alulmaradt, de az újabb döntőbe jutás is remek eredmény.

Máthé Gábor párosban szintén szép menetelésbe kezdett a brit Esah Hayat oldalán. A duó mindhárom csoportkörös mérkőzését sikerrel vette, így Máthé Gábornak az ezüst mellé egy arany is jutott az Australian Openen!

 

Készül az aktív életmód stratégia

Gyengült a forint árfolyama hétfő reggelre

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek