Sport
2024-04-01

Itt az ünnepi öttalálatos!

A Debreceni Egyetem alakulata élvezetes mérkőzésen kiütötte a Sényőt.

Húsvét vasárnapján rendezték meg a DEAC bajnoki meccsét a labdarúgó NB III-ban, a 22. játéknapon a Sényő érkezett a cívisvárosba. A találkozót megelőzően hét hellyel állt hátrébb a vendég gárda a tabellán az ötödik pozíciót elfoglaló debreceniek mögött, már csak ez alapján is joggal bízhattak a házigazdák a három pont megszerzésében. Ami az egyetemisták kezdőcsapatát illeti, Urbin Péter vezetőedző egy-két poszttól eltekintve az idén favorizált felállásban küldte pályára a gárdát.

Jankelics Iván jó lövése vezette fel a meccset, jobbal megküldött labdáját üggyel-bajjal védte a sényői kapus. A 6. percben Papp G. Benedek volt erőszakos, Tóth Dánielhez passzolt, ki jobbal kilőtte a bal alsó sarkot. Lendületbe jött a DEAC, veszélyesen támadott, nem sokkal később Trencsényi is tüzelt, ám Szondi a helyén volt a gólvonalon. Negyedóra telt el, amikor a vendégek első próbálkozását láthattuk, Schmidt csúnyán fölé durrantott a tizenhatoson belülről. A félidő közepén felpörögtek az események, előbb megfogyatkozott a Sényő, miután Vámost kiállították, majd kezezés címén kapott egy büntetőt. A tizenegyest Kapacina végezte el, és jobbal az égbe lőtte a labdát. Ezután Papp G. Benedek tört be a baloldalon, élesen ellőtt labdája elsuhant a kapu torka előtt. A 34. minutumban Szabó lőtt, majd Tóth, egyikük sem találta el a kaput. A szünet előtt Papp G. huszonöt méteres lövést eresztett meg, a kapu közepébe tartó labdát kiütötte a kapus. A szögletet Korhut végezte el a jobb oldalról, a berobbanó Soltész pedig közelről a hálóba pofozta a labdát.

Szép támadással kezdtük a második negyvenöt percet, ám Tóth Dánielt lesen találta a labda. Némileg kisebb lett az iram a fordulás után, a Sényő nem tudott ritmust váltani, a Debrecennek pedig nem volt sürgős a vezetése tudatában. A 61. percben Jankelics helyett Tomola Patrik állt be. A kitörő Szabó Leventét rántották le gólhelyzetben, csak sárgát kapott a tettes. A szabadrúgást Soltész rúgta magasan fölé. Kevés idő elteltével Szabó fordult kapura, Szondi szépen mentett előle. Húsz perccel a vége előtt hármas cserével frissítette együttesét Urbin Péter. Szinte rögtön ezt  követően Tomola Patrik kapott nagy labdát, a védők elméláztak és a DEAC játékosa megszerezte a harmadik hazai gólt. Sőt, Tochukwu a negyediket is bevágta a lefújás előtt nem sokkal, a rendes játékidő letelte után pedig az ötödiket is, és ez már kiütés lett így. A végére örömfocit mutatott be a Debreceni Egyetem, amely fölényes győzelmével három pontra megközelítette a dobogót.

NB III Északkeleti csoport 22. forduló

DEAC–Sényő FC Selyem-Ber 5–0 (2–0)

DEAC: Ratku – Sándor T., Herczku (Vincze 72.), Korhut, Jankelics (Tomola 61.) – Lénárt, Soltész, Papp G., Trencsényi (Virág 72.) – Szabó L. (Tochukwu 72.), Tóth D. (Kelemen 79.)

Gól: Tóth D. (6.), Soltész (41.), Tomola (75.), Tochukwu (84., 91.)

Kiállítva: Vámos (21.)

Fotók: Derencsényi István

Hétfőn indul a tavi viharjelzési szezon

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek