Sport
2022-07-29

Idegenben kezdi a bajnokságot a DEAC

Sándor Tamás együttese két hónapnyi szünet után vasárnap ismét tétmérkőzésen bizonyíthat, az egyetemisták a Füzesgyarmat otthonában vendégszerepelnek a bajnoki nyitányon.

Hétvégén rajtol az NB III három küzdelmsorozata, keleten a kis Loki mellett a DEAC is megkezdi bajnoki szereplését. Sándor Tamás tanítványai az első erőpróbát Füzesgyarmat ellen idegenben vívják majd, a cél pedig nem lehet más, mint a győztes rajt. Az előzmények ismeretében erre minden esélyük meg is van a fekete-fehéreknek, akik egy Békéscsaba elleni egygólos vereség után négy győzelemmel (Sényő, Kazincbarcika, Monostorpályi, Hajdúszoboszló) mérleggel zárták a felkészülést, a szakmai stáb és a játékosok ugyanakkor több platformon is hangsúlyozták, hogy ezen találkozók eredményéből nagy hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni.

Nagy kérdés, hogy mire lehet képes a nyáron ismét átalakult DEAC a harmadosztályban: a tavalyi ezüstérmes újra felállhat a dobogóra, netalán két évet követően visszajut az NB II-be? Állíthatjuk, hogy a játékoskeret tovább erősödött, hiszen az NB I-et is megjárt Kónya Márk a középpályára érkezett, de a hátsó alakzat több pontján is bevethető Aranyos Mózes személyében is egy rutinos futballista csatlakozott a csapathoz.

Bombahírként terjedt, miszerint a 22-szeres válogatott Korhut Mihály 281 Loki-meccsel a háta mögött igazolt az egyetemistákhoz, így minden jel arra utal, hogy a DEAC újra az éremért és feljutásért lesz harcban.

Az NB III Keleti csoportjában összesen húsz együttes szerepel, az erőviszonyokkal kapcsolatban pedig előzetesen kár lenne hosszas elemzésekbe bocsátkozni, ugyanis nincs olyan gárda, amely egyértelműen kiemelkedne a mezőnyből. A Füzesgyarmat két évvel ezelőtt nagyszerűen menetelt, és végül maradt le egy hellyel a bronzéremről, míg tavaly egy gyengébb szezont produkált és a középmezőnyben, a 10. pozícióban végzett. A fekete-fehéreket a gyarmati alakulat tavaly igencsak meglepte, így a 3–1-es idegenbeli vereségért most visszavághatnak.

A szezon eleji forma minden bizonnyal még látszódni fog mindkét csapaton, de remélhetőleg az erőviszonyoknak megfelelően a végén debreceni győzelemnek örülhetünk.

NB III Keleti csoport, 1. forduló

Füzesgyarmati SK – DEAC

07.31. 17:30 Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep

T.H.

Elhagytál valamit a Campuson?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek