Sport
2021-08-07

A Honvédtól érkező játékossal erősített a DEAC

Csányi Ádám személyében 19 éves tehetséggel bővült a Debreceni Egyetem labdarúgócsapatának kerete.

Új futballistánkkal Paksi Péter ismerette meg a sportág alapjait Szegeden, majd az előző négy esztendőben a Honvédnál pallérozódott. Csányi a legutóbbi szezonban a kispestiek második együttesében tizenegy NB III-as bajnokin jutott szóhoz.

“A Honvéd rendelkezik Magyarország egyik legkiválóbb akadémiájával, így rengeteget fejlődtem ott. Nem csak jó futballistát, hanem jó embert is próbáltak faragni belőlünk. Sok területen fejlődtem előző csapatomnál, többek között fegyelmezettségben, agresszivitásban és taktikai téren egyaránt előreléptem. Gyakorlatilag az előző idényem a kukába ment a szeméremcsont-gyulladásom miatt. A felépülésig tartó út során több embertől rengeteg segítséget kaptam, de Szabados Krisztiánt és Hajdu Attilát külön ki kell emelnem, nekik nagyon hálás vagyok” – mesélte az ifjú játékos.

Ádám számára a beilleszkedés könnyen ment, így nem meglepő, hogy már barátokkal gazdagodott a DEAC-ban.

“Szerencsére nekem és a srácoknak hasonló a mentalitásunk és a viselkedésünk, és ez megkönnyítette a dolgomat. Az szintén nem elhanyagolható, hogy amikor megérkeztem, mindenki nagyon pozitívan és kedvesen fogadott. A pályán mostanában bal oldali védőként szoktam szóhoz jutni. Ezen a poszton kamatoztathatom a gyorsaságomat, illetve a veszélyes beadásaimból szintén profitálhatunk. Korábban egyébként játszottam centerként, az ék mögötti középpályásként vagy szélső támadóként is. Bízom benne, hogy minél több mérkőzésen megkapom a bizalmat a vezetőedzőtől, amit jó játékkal és gólpasszokkal kívánok meghálálni” – mutatott rá Csányi.

Együttesünknél a labdarúgók zöme a sport mellett a tanulásra ugyancsak időt szakít. Ez Csányi Ádámra is igaz lesz, ugyanis szeptemberben kezdi meg a tanulmányait a Debreceni Egyetemen.

“A gazdálkodási és menedzsment szakra fogok járni. Fontosnak tartom a diploma megszerzését, hiszen ezzel a futball utáni életemet alapozhatom meg. Persze a labdarúgás lesz az első a rangsoromban, de egy sajnálatos sérülés bármikor történhet, emiatt is fontos több lábon állni” – zárta mondandóját a futballista.

25 éve nem szerzett Magyarország ennyi érmet Olimpián

FM90 Campus Rádió

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek