Sport
2022-03-21

Kétszer is szomorkodhattunk

A Debreceni Egyetem alakulatainak nem jött össze a győzelem.

A DEAC férfi röplabdázói a Kaposvárt fogadták vasárnap este az Extraliga negyeddöntőjének második meccsén.

A somogyiak egy 3:0-s sorozattal indítottak, majd néhány perccel később Hubicska Patriknak köszönhetően még nagyobb lett a hátrányunk (4:10). Fodor Antal időkérése után megkezdtük a felzárkózást, Willian blokkjával feljöttünk kettőre (13:15). Ennél közelebb nem tudtunk zárkózni az első szettben, a vendégek őrizték a fórjukat.

A második játszma eleje kiegyenlített küzdelmet tartogatott, ám a kaposváriak Sandoval jó megoldásaival kissé meglógtak (6:9). A felvonás hajrájához közeledve Willian vezérletével visszakapaszkodtunk (18:19), ám a Kaposvár megint nem engedte ki a kezéből a vezetést.

A harmadik etapban Gustavo módosította 5:4-re az eredményt, erre riválisunk egy 4:0-s periódussal felelt. Ezt követően több hibát is elkövettünk, így egyre jobban kinyílt az olló (10:17). A hátralévő időben sajnos elmaradt a nagy fordulat, Hubicska ászával zárult a találkozó.

– Egy jól ismert, jó játékosokból álló, komoly eredményekkel rendelkező csapatot fogadtunk, úgy készültünk, hogy megnehezítjük a dolgukat, és a hazai pálya előnyét kihasználva a magunk javára fordítjuk a mérkőzést. Az első két játszmában ez nem is tűnt lehetetlennek, de nem tudtuk megzavarni ellenfelünket. A harmadik játszmában a koncentrációnk kihagyott, és a Kaposvár magabiztos játékkal megérdemelten nyert – nyilatkozta Fodor Antal vezetőedző.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc szerdán Kaposváron folytatódik.

Extraliga-negyeddöntő 2.mérkőzés
DEAC-FINO Kaposvár 0:3 (21:25, 23:25, 13:25)

Női csapatunk a feljutásra törő BVSC-vel csapott össze vasárnap délután. Az első szettben a fővárosiaknak minden, nekünk pedig gyakorlatilag semmi sem sikerült, így ezt a játékrészt mindössze négy ponttal zártuk. Szerencsére rendeztük a sorainkat, ennek köszönhetően megnehezítettük az éllovas dolgát.

A második és a harmadik játszmában bőven akadtak szép megmozdulásaink, ám a kulcspillanatok során a BVSC akarata érvényesült, így elvitte a három pontot.

Elfogadta az idei büdzsét a Szenátus

Két év után újra változatos nemzetközi felhozatal a Campuson

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek