Sport
2023-09-15

Itthon szeretnénk tartani a két pontot

Mándi Norbert vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata a legutóbbi fellépésén saját magát verte meg a hibáival.

A DEAC férfi kézilabdázói az NB I/B harmadik fordulójában szombaton 18 órától a Tatát fogadják a DESOK-ban. Két kör után mindkét csapat két ponttal rendelkezik: Mándi Norbert tanítványai a Kecskemét legyőzésével indítottak, aztán a Cegléd otthonában 31-23-as vereségbe futottak bele, míg a tataiak a veszprémi diadaluk után hazai környezetben nem bírtak a szegediekkel.

– Az ellenfelünk keretében történtek változások a nyáron, többek között a rutinos Tatai Péter is távozott, ennek ellenére a taktikája nem módosult. Arra lehet számítani, hogy hátul különböző variációkat alkalmaznak majd a vendégek, míg elöl főleg az átlövéseket erőltetik, így a védekezésünk közepének masszívnak kell maradnia. Korábban már nyilatkoztam, hogy hazai környezetben minden meccsünket szeretnénk megnyerni. A fiúknak azt mondtam a héten, hogy mindegy milyen játékkal, de muszáj itthon tartanunk a két pontot – hangsúlyozta Mándi Norbert.

Együttesünk egy héttel ezelőtt nagyjából tizenöt percig tudta tartani a lépést a ceglédiekkel, ám ezt követően eléggé kinyílt az olló. Trénerünkben főleg a pontatlanságok miatt maradt hiányérzet.

– A találkozó elején betartottuk a taktikai utasításokat, aztán elkezdtünk egyénieskedni, ez pedig megbosszulta magát. Támadásban rengeteg technikai hibát követtünk el, emellett sok helyzetet elrontottunk, ami nem fért bele. Az különösen fájt, hogy gyakran hiányoltam a fiúkból a tüzet. A Cegléd a nagy előnye ellenére sem vett vissza a tempóból, ami nem lepett meg, mivel rosszul kezdte a bajnokságot. A mérkőzést követően levontuk a tanulságokat, azóta már túltettük magunkat a történteken – zárta mondandóját Mándi Norbert.

NB I/B 3. forduló
DEAC-Tatai AC
2023. 09. 16. (szombat) 18.00, DESOK

outdoor-viselet

Lezárt akta: 4000 forintot zsákmányolt

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek