Sport
2024-02-13

Tetszett neki az idei Super Bowl

Ábrán Szabolcs, a DEAC amerikai futballistáinak vezetőedzője domináns védelmi egységeket látott.

A Kansas City Chiefs nyerte a 2024-es NFL döntőjét, a Super Bowlt, miután – közép-európai idő szerint – hétfő hajnalban legyőzte a San Francisco 49erst. A mérkőzés hosszabbítást hozott, végül 25–22-re diadalmaskodott a Kansas, ezzel megvédte címét. Az amerikaifutball-bajnokság fináléja kapcsán Ábrán Szabolcs, a DEAC Gladiators vezetőedzője osztotta meg velünk tapasztalatait.

– Csapatunk játékosainak többsége a belvárosban nézte meg közösen a LVIII. Super Bowlt. A hangulat kiváló volt, ahogy a szurkolókkal együtt élte meg a társaság a meccs izgalmait. Sajnos én egy betegség miatt ezúttal nem lehettem jelen, így szűk családi körben néztem az eseményt – árulta el a tréner, aki így látta az összecsapást:

– Az idei döntő során egyértelműen a védelmi egységek domináltak, ami nekem kifejezetten tetszett. Néha alulértékelik a védelmek és kiváltképp a falak szerepét. A mostani Super Bowl ékes példája volt annak, hogyan lehet egy egész meccset meghatározni velük. A két együttes nagyon hasonló csapatszerkezettel és játékosokkal érkezett, amit a szoros végeredmény is bizonyít. A Kansas oldaláról az irányító, míg a San Franciscótól a védőfal az, ami a javukra billenthette a mérleg nyelvét, végül az előbbi történt – mondta Szabolcs.

Az edző a New Orleans Saints csapatának sikeréért szorít, ezért semlegesként nézte a finálét.

– A magam részéről örülök a domináns defense játéknak és az izgalmas, szoros meccsnek, mivel az idei Super Bowlban, mint szurkoló nem voltam érdekelt – nyilatkozta Ábrán Szabolcs.

Erdei Péter

Egy kérdés maradt: kié lesz a trófea?

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek