Sport
2023-09-23

Kétgólos vereség a keleti rangadón

A DVTK első félidei két góljára a másodikban eggyel válaszolt a DVSC, de a hosszabbításban eldöntötte a párharcot a Diósgyőr.

Szombaton keleti rangadó várt Srdjan Blagojevic együttesére, mely gárda a szintén jó formában lévő DVTK otthonában lépett pályára. A debreceniek úgy álltak a táblázat élén a találkozó előtt, hogy egy meccsel kevesebbet tudtak még le az őszi szezonból.

A Loki szakvezetője több helyen változtatott, a kapuban ezúttal Milosevicnek szavazott bizalmat, szűrőként Ojediran kezdett. Nem számíthatott viszont a sérült Dreskovicra, így Lagatort állította a védelem tengelyébe, a baloldalon Ferenczi foglalta el ismét a helyét. A középpálya két szélén ismét Domingues és Kyziridis kapta meg a lehetőséget.

17 órakor majd 10.000 néző előtt Berke Balázs jelére a fehér szerelésben játszó debreceniek kezdték a mérkőzést, Bárány lábáról indult útjára a labda. Hazai lehetőséggel indult a találkozó, de Milosevicnek nem kellett játékba avatkoznia. Válaszul Dzsudzsák eresztett el egy löketet, a labda lepattant Sentic előtt, de hárított a hazai cerberus. A debreceniek birtokolták a labdát, melyet járatva építkeztek, de a támadások elakadtak a tizenhatos előtt. A mások oldalon Edomwonyi kapott egy pontos átadást, de rosszul vette át a labdát, így Milosevic könnyedén szedte fel a játékszert. Tíz perc után kiegyenlítődött a játék, mindkét fél próbált építkezni, ám a kapuk nem kerültek veszélybe, ez pedig a védelmeket dicsérte.A 20. percben Loncar játszotta meg Bárányt, aki félfordulatból vette célba a kaput, a léc alá tartó labdát azonban Sentic bravúrral szögletre ütötte. Majd Domingues tört a tizenhatoson belülre és célozta meg a jobb alsót, de kevéssel eltévesztette az irányt. Jött azonban a válasz, előbb Pernambuco tornáztatta meg Milosevicet, majd a kipattanót Edomwonyi emelte közelről fölé. Vallejo is tesztelte a Loki hálóőrét, távoli lövését, nem is merte fogni, inkább kiöklözte Milosevic.

A 32. percben viszont már tehetetlen volt: Lukács passzolt az üresbe futó Holdampfhoz, aki az ötösről bevette a cívisvárosi kaput (1-0). Majdnem megduplázta előnyét a DVTK, Lukács távoli lövése ment kevéssel mellé. A mások oldalon ismét Dzsudzsák próbálkozott, de célt tévesztett, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Az iramra eddig sem lehetett panasz, de már helyzeteket és gólt is láthattak a nézők. Próbálkozott még szünet előtt ledolgozni hátrányát a Vasutas, de a végjátékokba rendre hibák csúsztak, a támadások sorra elakadtak a tizenhatosnál. Helyzet a hazaiak előtt adódott, Milosevicnek két nagy védést is be kellett mutatnia. Kollégájának is akadt dolga, Loncar játszotta magát tisztára és lőtt az ötös sarkáról, Sentic azonban jól zárta a szöget.

A hosszabbítás második percében viszont a Diósgyőr megduplázta előnyét: Pozeg hozta kihagyhatatlan helyzetbe Pernambucot, aki 12 méterről nem is hibázott (2-0). A gól után véget is ért az első félidő, a hazaiak várhatták kedvezőbb helyzetből a folytatást.

A hátrányra reagált a Loki szakvezetője, Kyziridis és Domingues helyett Szécsit és Bódit küldte pályára. A csapatok ott folytatták, ahol abbahagyták, továbbra is támadófelfogásban futballoztak, de a kapuk nem kerültek veszélybe. Bárány kerülhetett volna helyzetbe, de az ex Lokista Szatmári visszarántotta, villant is a sárga. A szabadrúgást Dzsudzsák végezte el, de lövését vetődve hárította Sentic. Kis idő múlva Loncar vette vélba a bal alsót, de a diósgyőri cerberus ezúttal is védett. Megnyomta a félidő elejét a DVSC, de nem nyílhattak ki túlságosan, ugyanis a hazaiak labdaszerzés után gyors kontrákat vezettek. Az 58. percben Milosevic hibázott a tizenhatos előtt, rosszul vette át a labdát, melyre Lukács csapott le, szerencsére 18 méterről nem találta el az üresen tátongó kaput. Nem sokra rá ismét Dzsudzsák tüzelt, ám ezt is védte Sentis, majd a kipattanót Szécsi emelte fölé.

A 64. percben végre megtört a jég: Bódi passzolt Ferenczihez, aki egyből centerezett, Bárány pedig pazar mozdulattal, sarokkal küldte a hálóba a labdát (2-1). A 72. minutumban ismét Ferenczi adott középre, Bárdos megelőzte az érkező Bárányt, ám majdnem saját kapujába fejelte a labdát. Kis idő elteltével Lukács szabadrúgását kellett Milosevicnek vetődve hárítania.

Kettészakadt ebben a periódusban a pálya, mindkét oldal hamar eljutott a kapukig, de újabb gól nem született. Dzsudzsák és Sentis sokadik párharcát megint a hazai cerberus nyerte, magabiztosan védte a Loki csapatkapitányának lövését, mint ahogy Loncar próbálkozását is. A Loki középpályára majdnem egyenlített, a diósgyőri cerberus már verve volt, de a kapufát találta el. Az mérkőzés hajrájában mindent megpróbált a Debrecen, de nem jött össze az egyenlítő találat. A 92. percben ráadásul a DVTK lezárta a meccset, miután Vallejo lábáról a hosszúban landolt a labda (3-0), így megnyerte a keleti rangadót.

Labdarúgó NB I 7. forduló

DVTK – DVSC: 3-1 (2-0)

DVTK: Sentic – Gera, Szatmári (Csorbadzsijszki 76′), Bárdos, Stephen – Vallejo, Holdampf (Klimovic 76′), Pozeg, Pernambuco (Acolatse 60′) – Lukács, Edomwonyi (Marin 60′)

Vezetőedző: Szergej Kuznyecov

DVSC: Milosevic – Kusnyír, O. Romanchuk, Lagator, Ferenczi – Loncar, Ojediran – Domingues, Dzsudzsák, Kyziridis – Bárány (Majdevac 78′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerzők: Holdampf 32’, Pernambuco 45+2, Vallejo 92′ ill. Bárány 64′

debsport.com

Megszűnik a tűzgyújtási tilalom

Rétvári Bence: a kormány megelőlegezi az EU-s forrásokat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek