Sport
2023-01-04

Kiváló játékkal tértek vissza a sérültjeink

A debreceni egyetemisták dunaújvárosi vendégszerepléssel nyitották a 2023-as esztendőt.

A vendéglátók csapatából hiányzott Varga Arnold, míg a mi oldalunkon hosszú sérülést követően újra ott volt a srácok között Mazzag Dani és Révész Marcell is, György József vezetőedző ismét négy sorban gondolkodhatott.

Erősen megnyomta a meccs elejét a DAB, érezhető volt, hogy javítani akarnak az utóbbi hetek nem túl fényes bizonyítványán. A mieink kétszer is emberhátrányba kerültek, de ezen túl is nehezen jöttünk ki a védekező zónából, az építkezés sem volt elégé pontos. Ezzel együtt az újvárosiak csak helyzetekig jutottak el. A 15. percben a játékvezetők végleges kiállítással sújtották Marosit, a mieink hét percet játszhattak emberfórban, de a vezetést nem sikerült megszerezni.

A 2. harmad elején feljebb kapcsoltak a mieink, nyomás alá helyeztük a házigazdákat. A 30. percben Bukor lövése után volt kipattanó, a jól helyezkedő Révész szemfüles találattal törte meg a gólcsendet, majd kicsivel később Spirko középre adását Mihalik András verte be. A 35. percben Brus Nejc ugyan szépített, de Novotny folytatta a gólgyártást, majd pár másodperccel a játékrész vége előtt Dalecky talált be egy kijátszott helyzetből.

A 3. harmadban itt-ott már észlelhettük, hogy a mieink játszanak az idővel is, de a srácokat inkább a lehetséges ötödik gól foglalkoztatta. 56.10-nél az újvárosiak lehozták a kapusukat, Sosunov pedig a palánk mellől az üres kapuba lőtt, beállítva a mérkőzés végeredményét.

A kicsit lazábbra sikeredett első harmadot követően, a 2. játékrészben négy gólt szereztek és eldöntötték a három pont sorsát a mieink. A sérültjeink kiváló hokival rukkoltak elő, ezen felül Révész Marci góllal tért vissza. Hetényi Zoli is nagyszerűen dolgozott, 38 lövést hárított, 97,44 %-os hatékonysággal védett. Győzelmükkel a srácok 43 ponttal előre léptek a tabella 4. helyére, de továbbra is résen kell lenni, hiszen a 40 pontos Brassó és a 37 pontos Csíkszereda is 2 meccsel kevesebbet játszott a mieinknél.

György József vezetőedző szokásához híven, reálisan értékelte a találkozót.

– Szeretném kiemelni, hogy kiváló játékkal tértek vissza a sérültjeink, Révész Marci lassan két hónapos kihagyás után góllal jelentkezett be. Úgy éreztem, hogy nincsenek messze a csúcsformájuktól. Az volt a kérésem a srácokhoz, hogy a BJA elleni meccs tempóját próbáljuk átmenteni, de az első harmadban ez nem sikerült. Nem voltunk eléggé célratörőek, túl akartuk játszani a helyzeteinket. A 2. játékrészben feljebb kapcsoltunk egy-két fokozattal, helyzeteket teremtettünk és jöttek a gólok is. A 3. harmadra vonatkozóan azt kértem a csapattól, hogy ne adjunk lehetőséget az ellenfélnek. A hátvédjeink azonban többször is lecsúsztak a támadókról, nyitva hagyták a védekezést, Hetényi Zoli azonban nagyszerűen védett. Az emberhátrányos védekezésünk rendben volt, előnyben viszont puhán hokiztunk, a kelleténél több helyzetet engedélyeztünk az ellenfélnek. Hosszú idő után játszhattunk ismét 4 sorral, remélem, hogy a közeljövőben ezt rendszeresen meg tudjuk majd oldani – mondta György József

A hosszú sérülése után újra csatasorba állt Révész Marcell így beszélt a találkozóról.

– Jól éreztem magamat, egy kicsit még éreztem, hogy a reakcióidőm volt jobb, de így is fel tudtam venni a fonalat. Emellett némileg meglepődve észleltem, hogy a korcsolyázó-sebességem talán jobb is, mint volt, a sérülésem előtt. Pedig nem akármivel kellett megküzdenem; a bal vállam kificamodott, ezen kívül megsérült a vállízületem és részleges izomszakadást is diagnosztizáltak. A mérkőzésről szólva, az ellenfél a vártnál kicsit több helyzetet dolgozott ki, de összességében azt kaptuk tőlük, amire számítottunk. Mi egy kicsit lassabban indítottuk a meccset, mint a legutóbbi mérkőzéseinken, szerencsére a helyzetkihasználásunk jól működött, sikerült belőni néhány helyzetünket. Hetényi Zoli ismét hatalmasakat védett, az ő bravúrjai nélkül ez a találkozó is sokkal nehezebb lett volna. Büszke vagyok a csapatra, igazán jó érzés győzelemmel indítani az új évet! – összegzett játékosunk.

=Müller Károly=

Fotók: DAB

Negyvenötéves melegrekord dőlt meg a Fogarasi-havasokban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek