Sport
2024-02-10

Akkor a DVSC SCHAEFFLER a világ legjobbja?

Azért kérdezem, mert szombaton este óriási küzdelemben fektette két vállra a Szilágyi csapat a többszörös BL győztest, a glóbusz elsőnek kikiáltott Audi ETO csapatát. A teltházas összecsapáson a debreceniek várták már ezt a sikert. Nem Is olyan régen, a bajnokságban öt perc hiányzott a csodához. Planétáék végig vezettek a Rába partján, de aztán érkezett Oftedal, és Nze Minko, a két pont maradt a kisalföldieknél.

A mostani hatvan percnek hatalmas tétje volt a Loki számára. Siker esetén ugyanis, akár az ötödik helyet is elcsíphetik a csoportban. Ehhez persze kell majd a győzelem idegenben a Savehof ellen is, de az északiak pont nélküliek, az esély a magyarok mellet szól. A vendég szektorban közel száz, zöldbe öltözött drukker nézte a debreceni csodát. Azt, hogy nem tud igazi, nagy előnyt szerezni a sztárokkal, és milliókkal teletömött együttes. A hazaiaknaál mindenki a legjobbját adta.Vámos Mira maródisága miatt, a fiatal Kelemen Dorina került be, és nagyon örült a lehetőségnek.
 
Úgy indult a meccs, hogy a Győr szerzett vezetést, amit Vámos Petra gyorsan egalizált. Planéta védekezett, támadásban a helyét Kácsor foglalta el. Egészen a nyolcadik percig fej-fej mellett rohangáltak a csapatok, majd ekkor, először, Grosch gyönyörű ejtésével megszerezte a vezetést a DVSC. Ezt az előnyt tartotta a gárda a 27. percig, amikor a BL favoritjáé lett az előny. A félidőt azonban sikerült mégis kiegyenlíteni, játékban és eredményben is, köszönhetően Töpfner hetesének.
Szünet után, egészen a 48. percig, minden esetben Vámosék vezettek, de nem azért a legjobb hazai együttesek egyike az Győr, hiszen ismét döntetlenre hozták az állást. A Loki átállt a 7 a 6 elleni játékra, és két perccel a vége előtt 28-27-re vezetett. Persze, hogy időt kért a zöld-fehér társaság. Egy perc volt hátra, amikor Bartulovic ziccert védett, 28-28-nál. Szilágyi Zoltán ismét magához rendelte övéit, és Jovovic utolsó másodperces találatával megnyerte a BL rangadót a Debrecen.
Hosszú percekig zúgott a taps, a közönség éltette a lányokat, akik alig akarták elhinni a nemzetközileg is jegyzett bravúrt. Az igazi ismétlés az lenne, ha március 9-én, a Magyar Kupában megtörténne az ismétlés. Ne legyünk azonban telhetetlenek. Most néhány napig elég ez a káprázat. Utána lehet majd álmodozni.
 
Női kézilabda BL "A" csoport:
DVSC SCHAEFFLER - Audi ETO Győr 29-28 (14-14)
 
Weisz György

Mint a kártyában: az ellenfélnél voltak az ászok

GDP és ipari adatok érkeznek a jövő héten

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek