Sport
2021-05-02

Óriási küzdelem, majd ünnep

A Debreceni Egyetem csapata büntetőpárbajban diadalmaskodott.

Quirikó Vivien a Tolna elleni bajnoki döntő harmadik felvonása előtt azt nyilatkozta, hogy apróságok befolyásolhatják a végeredményt. Edzőnknek teljes mértékben igaza lett, hiszen a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem dőlt el a mérkőzés, végül a hatosoknál a DEAC női futsalosai őrizték meg a hidegvérüket.

De haladjunk kronológiai sorrendben! A második percben Tóth Renáta hosszú indítása után Krascsenics Csilla tette próbára Deczki Vanda tudását. Nem sokkal később Csapó Orsolya lövését védte lábbal Tóth. Az egész találkozón nagyon aktív Krascsenics próbálkozott újra, de az irányzékkal pici probléma akadt. Az igazat megvallva az első félidő nem dúskált a nagyobbnál nagyobb lehetőségekben. Aztán a végén egy kezezés miatt (ez volt vetélytársunk hatodik faultja) büntetőt végezhettünk el. Üveges Katalin állt a labda mögé, de Deczki megtréfálta, maradt a 0-0.

A második játékrészt óriási elánnal kezdtük, Horváth Viktória és Krascsenics is kísérletezett becsülettel. Gólt mégis a vendégek lőttek: Nagy Noémi ziccerét még fogta Tóth, de a kipattanót Kiss Gréta bepofozta. Sokáig nem kellett futnunk az eredmény után, mivel egy lecsorgó labdát André Antónia küldött a jobb alsóba. A végjátékot eléggé megnyomtuk, Üveges Katalinon kétszer is a léc fogott ki. Negyven percnyi küzdelmet követően 1-1 állt az eredményjelzőn, következett a túlóra.

A ráadás első említésre méltó jelenete Horváth oldalhálója volt. Aztán mi is megszereztük a hatodik fekete pontunkat, Szalkai Kitti lába pedig nem remegett meg. Hajtottunk az egyenlítésért, de sokáig nem akart megtörni a jég, például Üveges léc alá tartó bombáját Deczki kipaskolta. Végül az ötvenedik percben Krascsenics beköszönt. Hatalmas teher eshetett le a lányok válláról az egalizálásnak köszönhetően, gólörömnek pedig a kicsi a rakást választották a kispad előtt.

Nehezen lehetett ülve nézni ezt a hajrát, de hol volt még a vége… A kétszer öt minutum során sem egyenesedett ki a kérdőjel, büntetők döntötték el a finálé harmadik felvonását.

Nálunk Üveges, a születésnapos Czégény Zsuzsánna, Fekete Gabriella és André sem hibázott. Tóth is hőssé vált, hiszen Csapó és Horváth eszén is túljárt.

A DEAC heroikus küzdelemben diadalmaskodott, így a bajnoki címtől egy lépés választja el.

“Úgy gondolom, nem érdemeltünk volna vereséget ezen a meccsen. Azt éreztem, hogy mi domináltunk, valamint több helyzetet alakítottunk ki. A végén a sírból jöttünk vissza, de ebből a hajrából sok erőt meríthetünk a folytatásra. Az egyenlítés után a büntetőknél már nálunk volt a lélektani előny” – fogalmazott Quirikó Vivien.

Női futsal NB I döntő 3. mérkőzés
 

DEAC-Tolna-Mözs 2-2 – büntetőkkel 4-1
gólszerző: André (27.), Krascsenics (50.), ill. Kiss (25.), Szalkai (45.)
 

A DEAC összeállítása: Tóth R. – Tóth N., Üveges, Horváth V., Krascsenics. Cserék: Torma, Fekete G., Pócsik, André, Nagy A., Fülöp, Czégény. Edzők: Üveges Katalin, Quirikó Vivien.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2-1-re vezet a DEAC.

Bíró Ádám

Fotó: Derencsényi István

Gáspár Bea

Az utolsó garabonciások címmel rendez műhelytalálkozót az MMA

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek