Sport
2024-02-02

Bravúrgyőzelem a Brassó ellen

Három pontot eredményezett a DEAC fegyelmezett és célratörő játéka.

Két nappal a Budapest Jégkorong Akadémia elleni idegenbeli siker után a Debreceni Jégcsarnokban lépett pályára a Debreceni Egyetem alakulata. Az Erste Liga csütörtök esti meccsén a második helyezett Corona Brasov ellen léptek pályára Vaszjunyin Artyom tanítványai.

Rétfalvi előtt adódott az első helyzet, lövését hárította a brassói kapuvédő. A harmadik percben megszereztük a vezetést: Jeliszejenko elcsípett egy korongot, remekül tálalt Vasziljev elé, aki nem hibázta el a lehetőséget. Remekül kezdtük tehát a találkozót! Válaszul beindult a Brassó, mégis Novotny ütött majdnem egy újabb gólt, ám elhibázta a lehetőséget, majd Hetényi védett nagyot a másik oldalon. Bő tíz perc elteltével emberelőnybe kerültek a házigazdák. Bár szépen felállt a fekete-fehér gárda a brassói kapu elé, amely azonban egy Kozma-próbálkozáson kívül nem jelentett nagy veszélyt a vendégekre. Már egyenlő létszámban küzdöttek a felek, amikor Bucskin lövését hatástalanította Dubeau. Kóger durvasága után ismét előnyben hokizhatott a Debrecen két percig. Ezután Mingazov korongja kipattant, Jeliszejenko ismétlését védte a kapus, majd Bucskinét is. Ezt a hátrányt is megúszták a brassóiak.

 

Bő egy perce zajlott a második harmad, amikor egy remek kontra végén, sakk-matt helyzetből Vasziljev belőtte második gólját is! Rá pár másodpercre Hetényi védett szépen, megakadályozva a vendégek gyors szépítését. Beindult a DEAC-henger: újabb gyors kontra után újabb gólnak örülhettünk, ezúttal Szmirnov varrta fel a pakkot a jobb felső sarokba, így már hárommal mentünk! Kapaszkodott a Brassó, fokozta a nyomást, ám ha minden kötél szakadt, Hetényi megóvta a kapunkat a góltól. Masszívan játszott a házigazda, de még nagyon sok idő volt hátra. 11 perccel a játékrész vége előtt Rétfalvi állt ki testre ütés miatt, ezt pedig mi bekkeltük ki. Ezután Szmirnov majdnem beütötte a negyedik találatunkat, de nagy kavarodás végén Dubeau megkaparintotta a játékszert. Öt minutummal a vége előtt Kóger közelijét fülelte le Hetényi. Próbálkoztak a vendégek, de remek kontráink futottak, a végén Bucskin próbálkozását hiúsította meg a brassói cerberus.

Az előző etapból átlógó emberelőnyben kezdte a játékot a DEAC, ám a harmadik fórt sem sikerült gólra váltania. Rögtön ezután könnyű síppal kiküldték Vasziljevet, máris fordult a kocka. Hetényinek rögtön munkája akadt, szépen hárított a bottal. Bár természetesen támadtak a vendégek, viszonylag könnyen átvészelte a Debrecen ezt az időszakot. Sőt, a másodpercekkel később visszaállt Vasziljev majdnem ismét betalált. Nagyjából 15 perccel a vége előtt megtört az addig remekül működő védelmünk, Valchar mattolta Hetényi Zoltánt. Rögtön ezután Bucskin egyedül lépett ki, korongja Dubeau kesztyűjében landolt. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, de az idő múlása a vendéglátóknak kedvezett. Az utolsó öt percben alaposan megdolgozták a vendégek a hazai védelmet, majd Szmirnovot taglózta le Willimas, jöhetett a negyedik DEAC-előny. Sajnos ezt a Brassó használta ki, Van Wormer lépett meg és hozta lehetetlen helyzetbe Hetényit. Kloz előtt is nagy ziccer adódott, ami kimaradt, izgulhattunk tovább. Az utolsó minutumban lement a brassói kapus, Rétfalvi Kristóf pedig elcsípett egy korongot és az üres kapuba lőtt.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–Corona Brasov 4–2 (1–0, 2–0, 1–2)
Gól: Vasziljev 2, Szmirnov, Rétfalvi K., illetve Valchar, Van Wormer

Fotók: Czeglédi Zsolt

Debreceni agrárképzés - tradíció és innováció

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek