Sport
2024-02-09

Húsz perc alatt atomjaira szedte a DEAC a Paksot

Fontos meccs előtt állt pénteken este a DEAC férfi kosárlabda csapata. Ha ugyanis begyűjtik 11. győzelmüket az atomvárosiak ellen, megerősítik helyüket a tabellán, és akár a harmadik helyen is várhatják a következő fordulót. Az idei bajnokságban nagyon kiegyenlített lett a mezőny. A harmadik és a tizenkettedik helyezett között minimális különbség mutatkozik.

Az ellenfél, a Paks is készült a találkozóra. Egyrészt mindenképpen szerettek volna visszavágni az őszi, hazai vereségükért, másrészt nem kívántak leszakadni, az üldöző boly elejét nézték, és nézik. A felzárkózás sikerében bízva igazoltak is a héten egy 208 centiméter magas centert. Knowles a Levszki Szófiától tette át székhelyét a tolnaiakhoz.

 

Nem indult jól a találkozó debreceni szempontból. De ezt már megszoktuk, mondták a törzs drukkerek a lelátón. A vendégek jól védekeztek, az egyetemisták pedig inkább lézengtek a pályán, és sehogy sem találtak a gyűrűbe. Az Atomnál elsősorban a frissen érkezett Knowles villogott, de a svéd Clarance kinti dobásai ellen sem volt ellenszere a hajdúságiaknak. Egy perccel a negyed vége előtt már 11 is volt közte nekik, amikor villant Mócsán, majd Drenovac és sikerült faragni a hátrányból.

A második negyed elején gyorsan jött két vendég tripla, így újra tíz lett közte, de Williamson tartotta a lelket a társaságban, feljöttek a fiúk 33-37-re. És ezután teljes filmszakadás. Semmi sem sikerült az egyik oldalon, minden odaát. Ültek a hármasok a Paksnál, a DEAC-ban egyedül Mócsán kosarai találtak.

A szünetre tizenkilenc pontos hátrányt szedtek össze a fekete-fehérek. Nem sokan fogadtak volna ekkor a büfében egy egyetemista sikerre. Aztán mégis. Jött egy olyan húsz perc, ami a szezon eddigi legjobb hazai játékát hozta. Felkeményedett a védekezés, Buljevic hidegre tett Knowlest, Mócsán, és Drenovac ahonnan elengedték beszédült, a harci szellem kezdett hasonlítani a római gladiátorokéhoz. A 33. percben lett egyenlő, 73-73, és innen nem volt apelláta. Megérezte a siker szagát a Debrecen. 1 perc 10 másodperc volt hátra, egy gyönyörű Buljevic zsák után öt egységre nőtt az előny. Krasovec mester kikérte a harmadik idejét, de ez csak arra volt elég, hogy rendkívül izgalmas véghajrá után a  DEAC, igaz minimális különbséggel, de itthon tartsa a két pontot. 

Ismét a második félidőben produkáltak nagyot a nagyok. Csakúgy, mint az Alba, a Körmend, vagy a Pécs ellen, az első két negyedben altatták az ellenfelet, aztán hatodikba kapcsoltak. Ha ez lesz a bajnokságban végig, nem bánjuk, csak szóljanak, hogy legyen mindenkinél Coverex. Ami most az egyik leghasználtabb vérnyomáscsökkentő.

 

Férfi kosárlabda NBI/A csoport 20. forduló:

DEAC - Atomerőmű SE Paks 87-85 (23-28, 17-31, 27-14, 20-12)

 

Legjobb dobók: Mócsán 24, Drenovac 23, Buljevic 12, illetve Clarance 22, Nicholson 20, Ihring 14.

 

Weisz György

 

Legyőztük az olimpiai ezüstérmest

Csökkent a gabona, az ipari- és takarmánynövények, valamint számos zöldség ára

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek