Sport
2023-01-09

Öt gólt vágtunk Újpesten!

Bár a házigazdák egyenlítettek, a DEAC idegenben verte 5-2-re az UTE alakulatát.

Az Újpest ellen kellet felállnia a DEAC-nak a Fradi elleni, pénteki vereség után, a lila-fehérek elleni ütközetre vasárnap délután került sor, az összecsapást a televízió közvetítette.

A mérkőzés elején kiegyenlített küzdelmet láthattunk, valamivel többet támadott az Újpest, de mégsem a hazaiak, hanem a DEAC szerezte meg a vezetést. Hetényi Zoltán védett – a találkozó során nem először – egy lövést, majd Izacky adott “forintos” korongot Szmirnovnak, aki kilőtte a hosszú sarkot. Parádés megoldás volt. A folytatásban nekidurálta magát az UTE, de a debreceni ellentámadásokban is benne volt a gólveszély.

A második harmad szintén hazai támadásokkal indult, bár a DEAC-ra sem lehetett panasz: adok-kapok alakult ki. A hajdúsági drukkerek örömét fokozta, hogy 26:45-nél Jan Dalecky is betalált. A házigazdáknak nem ízlett a debreceni páros, ugyanis még a második dudaszó előtt szépítettek. Emberelőnyben Kovács Alex szerzett gólt. Pár perccel a harmad vége előtt Spirko lőtt a kapuvasra nagy helyzetből. Hogy ne legyen előnyünk a pihenőre, arról az Újpest gondoskodott (2-2).

A harmadik etapban Hetényi Zoltánnak köszönhetően nem tudott fordítani a lila egylet, aztán jött a válasz, mint egy pofon. Mark Spirko csípte el a korongot, s vágta a hazai kapuba! Továbbra is a fővárosiak irányítottak, mégis a DEAC szerzett újabb találatot, Mihalik András talált be. Hiába veszélyeztett az UTE, a slusszpoénról a debreceniek gondoskodtak, Dominik Novotny köszönt be, kialakítva ezzel a végeredményt.

Erste Liga, alapszakasz
UTE-DEAC 2-5 (0-1, 2-1, 0-3)
Gól: Kovács A., Shirley, illetve Szmirnov, Dalecky, Spirko, Mihalik A, Novotny.

Petrezselyem

Értékes győzelmet ért a domináns első félidei játék

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek