Sport
2024-01-17

Magyar Kupa: megtehetjük az első lépést a négyes döntő felé

A Debreceni Egyetem alakulata az előző idényben kettős győzelemmel búcsúztatta a diósgyőrieket.

A DEAC női futsalcsapata idén újra a DVTK testén keresztül juthat a legjobb négy közé a Magyar Kupában. Quirikó Vivien tanítványainak a legutóbbi szezonban nem okozott komolyabb fejtörést a Diósgyőr elleni párharc, mivel itthon 6-1-re, idegenben pedig 4-1-re nyertek. A negyeddöntő első felvonását ezúttal Miskolcon rendezik meg csütörtökön 18.30-tól, míg a visszavágó a tervek szerint február 11-én lesz a DESOK-ban.

Együttesünk az előző körben a Gyulai Amazonok otthonában 8-2-re győzött, míg a DVTK-Vénusz a Kecskemétet búcsúztatta (4-1). Játékosaink ebben az idényben két bajnokit játszottak a borsodiakkal: szeptember közepén 6-0-ra, november 9-én pedig 7-0-ra diadalmaskodtak. Ezek az eredmények egyaránt bizakodásra adhatnak okot, de Quirikó Vivien szerint nagy hibát követnének el, ha leírnák a diósgyőrieket.

– Kaphattunk volna könnyebb és nehezebb vetélytársat is. Annak örülök, hogy a közvetlen riválisainkat – a TFSE-t és a Tolnát – elkerültük. Az előző szezonban a kupa ugyanezen szakaszában szintén a DVTK volt az ellenfelünk, akkor magabiztosan léptünk tovább a négyes döntőbe. Félvállról azonban nem szabad venni a párharcot, hiszen a miskolciak sokat fejlődtek tavaly óta, és nagyon jól szerepelnek a bajnokságban. Egyértelműen a továbbjutás a célunk, szeretnénk a májusi final fourban pályára lépni – nyilatkozta vezetőedzőnk a sorsolást követően.

Magyar Kupa-negyeddöntő 1. mérkőzés
DVTK-Vénusz-DEAC
2024. 01. 18. (csütörtök) 18.30, Miskolci Városi Sportcsarnok

Molekuláris biológiai módszerek az urbánökológiai kutatásokban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek