Sport
2024-01-14

Továbbjutást ér az édes Negro

Mindenféle jelzővel illették a vasárnapi, DVSC SCHAEFFLER BL mérkőzését. Sorsdöntő, fontos, emlékezetes, életbe vágó, meg ilyenek. A nagy számolgatások ideje volt az elmúlt néhány nap.

Azt mindenki sejtette a szakmában, a Debrecen úgy tudja legalább a hatodik helyet megszerezni a csoportban - ez ért ugyanis tovább jutást - ha a Buducsnoszt és a svéd Savehof ellen sikeres. A Hódosban 27-22-re nyert a csapat a Fekete Hegy gárdája ellen, a visszavágó képlékenynek tűnt. A délieknél egy kiváló hálóőr, a francia Attingre - Cathrin Gabriel egykori csapattársa - és egy még kiválóbb, szintén gall átlövő, Niakaté kezdett. A mienknél nem volt hiányzó, az elmúlt hetek csapata vette fel a harcot.
 
És tényleg harc volt. Ember, ember elleni. Az elején békekötés nélkül. Olyannyira, hogy Hámorit már a negyvenedik másodpercben kiállították. A Podgorica próbált iramot diktálni, kapusuk az első hét lövés után száz százalékos volt. Próbálkoztak Planétáék, de kevés sikerrel. A 11. percben lőtt gól nélkül, de három kapott találattal álltak a felek. Szilágyi Zoltán megunta, időt kért. Használt a "beszélgetés", mert a csapat három perc alatt négyet rámolt be, és fordított. Innentől felváltva estek a gólok, Kácsor ellenállhatatlan volt, bombáival Attingre sem tudott mit kezdeni.
 
A hazaiak egyszer vezettek, ezzel el is lőtték puskaporukat. A félidő egyenlő állásnál ért véget.
Szünet után pillanatok alatt hárommal mentek el a vendégek. Hiába kért időt a Buducsnoszt edző hölgye, nem tudtak mit kezdeni a hajdúságiak védekezésével. Támadásban szebbnél szebb találatokat lőtt a Loki, a különbség pedig növekedett, mint fuszulyka a déli napsütésben. A vendéglátóknál egyedül Niakate tartotta a lelket övéiben, a másik oldalon Vámos is zárkózott góljaival a többiek mellé. Az utolsó percek már öröm játékot hoztak, a DVSC végül hat gólos különbséggel zárta a rangadót, körtánc közepette.
A nagy januári menetelés eddig pozitív. A hölgyek a Balkánról Győrbe utaznak, hogy szerdán bajnokit játszanak a helyiekkel, majd a jövő szombaton érkezik a dán Odense. Az eddig megszerzett kilenc pont a csoportban azt jelenti, hogy a továbbjutás 99 százalékban zsebben van.
 
Női kézilabda BL A csoport:
Buducsnoszt Podgorica - DVSC SCHAEFFLER 21-27 (11-11)
 
Weisz György

A mágnesezett víz a jövő egyik úttörő zöld innovációja lehet

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek