Sport
2023-11-30

Közvetlen riválist fogadunk

A FEHA19 gárdája ellen szereznénk meg a második győzelmünket a héten.

Nagyszerűen kezdődött a hét a DEAC jégkorongozói számára az Erste Liga alapszakaszában. A hajdúságiak erős ellenfelet fogadtak a Debreceni Jégcsarnokban, ugyanis a bajnoki cím védője, a Gyergyói Hoki Klub volt a vendégük. A fekete-fehérek hatalmas csatában, nagy szívvel küzdve 5–3-ra legyűrték az erdélyieket, s ez a siker nagy lökést adhat a Debrecennek a péntek este hatkor kezdődő újabb megméretés előtt. Akkor a szintén húsz pontot szerzett, eggyel előttünk álló, nyolcadik FEHA19 érkezik a cívisvárosba. Igaz, a kék-fehér társulat egy találkozóval többet játszott.

A székesfehérváriak is sikerélménnyel a hátuk mögött állnak oda a korong bedobásához, mert vasárnap gólszegény meccset követően hozták el a három pontot Dunaújvárosból: 1–0-ra verték az Acélbikákat. Szoros tehát a verseny a tabella alsóbb régiójában, azaz egy-két győzelem most különösen sokat érhet.

A DEAC és a FEHA19 legutóbb november 17-én találkozott egymással a bajnokságban, ugyancsak Debrecenben, akkor a vendégek 2–1-es győzelemmel térhettek haza. Előtte viszont az egyetemisták nyertek hosszabbítást követően Fehérváron. Folytatódhat a sorminta, egy rendes játékidős győzelemmel!

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–FEHA19
péntek, 18 óra, Debreceni Jégcsarnok

Elismert mesterek és tanítványok

Meghalt a világhírű zenész, Shane MacGowan

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek