Sport
2024-01-08

Újra együtt a csapat

Hétfő reggel elkezdődött az egyetemi klub futballistáinak felkészülése.

A Nagyerdei Stadion oldalában található a Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központban találkoztak nyolc óra előtt az NB III Északkeleti csoportjában szereplő DEAC labdarúgói, ugyanis véget ért számukra a téli szünet. A fiúk november végén fejezték be a bajnokságot, s a rajtra március 3-ig kell várniuk. Az első közös program során a SET szakemberei által elvégzett felméréseken vettek részt a játékosok.

Ezt követően a hét első napján beköszöntött mínuszokkal is meg kellett küzdeniük a fekete-fehéreknek, ugyanis erdei futást írt elő számukra a szakmai stáb.

– Tesztekkel kezdett a társaság, majd az állapotfelmérés után futottunk egyet az erdőben – nyilatkozta Urbin Péter vezetőedző. – Kedden pedig már pályán leszünk, indulnak a labdás edzések. Természetesen kaptak házi feladatot a szünetre a srácok, karácsony után már erősítő- és futógyakorlatokat kellett végezniük. Ennek köszönhetően jó állapotban tértek vissza a szünetről – nyilatkozta a tréner.

Az is nyilvános immár, hogy miként alakul az edzőmeccsek menete.

– Sok idő áll rendelkezésünkre, hét hét, s a nyolcadik hét végén bajnokit játszunk. Egyelőre formáljuk a csapat összetételét, vannak nálunk próbajátékosok, illetve fiatalok, akiket tesztelünk a felnőttek között. Terveink szerint február elején már kialakul a végleges bajnoki keretünk, addig bővebb létszámmal dolgozunk. Az első hetekben a fizikai felkészítés van középpontban, februártól pedig a már a taktikai elemeket csiszoljuk. Az felkészülési mérkőzések sorába beillesztünk majd egy szabad hétvégét: május végégig ne arról szóljon az év, hogy folyamatosan meccset kell játszania a gárdának.

A program
január 20., szombat 10 óra
DVSC II–DEAC

január 27., szombat 12 óra
Békéscsaba–DEAC

február 10., szombat 10 óra
DEAC–Tiszaújváros

február 17., szombat 10 óra
DEAC–Hajdúszoboszló
12 óra
DEAC–Körösladány

február 24., szombat 11 óra
DEAC–Szatmárnémeti

A Naphoz hasonló fiatal csillagot térképezett fel egy magyar vezetésű nemzetközi kutatócsoport

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek