Sport
2021-07-21

Utánpótlás-válogatott védő érkezett

Lakatos Benjámin hamarosan visszatérhet a pályára a súlyos sérülését követően.

A DEAC kerete fiatal jobbhátvéddel bővült, miután a Loki a 2021/2022-es idényre kölcsönadta Lakatos Benjámint. Új játékosunk tehetségét tükrözi, hogy az U16-os, az U17-es, az U18-as és az U19-es válogatottban is szerepelhetett korábban. A HLSZ adatbankja szerint a 20 éves játékos az előző szezonban egy NB II-es és tizenegy NB III-as bajnokin lépett pályára a DVSC első és második csapatában.

“Ha minden a tervek szerint alakul, ősztől a Debreceni Egyetemen folytatom a tanulmányaimat, így ez is befolyásolta a döntésemet. A gazdálkodási és menedzsment szakra adtam be a jelentkezésemet, elvileg elég ponttal rendelkezem, emiatt nem igazán kell izgulnom, de nem szeretnék semmit sem elkiabálni. Egyáltalán nem bántam meg, hogy elfogadtam a DEAC ajánlatát, hiszen segítőkész emberek vesznek körbe. Természetesen felejthetetlen élmény volt a korosztályos nemzeti együttesekben szerepelni, a címeres mezt magamra húzni, illetve a Himnuszt énekelni a pályán. Mai napig szép emlék a horvátok elleni mérkőzés, amely során gólt szereztem, ezzel 1-1 lett a végeredmény. Ez a döntetlen győzelemmel ért fel, hiszen megnyertük a felkészülési tornát. Szintén büszkeséggel tölt el, hogy az U18-as válogatottban a csapatkapitányi karszalagot is viselhettem” – mutatott rá az ifjú védő.

Lakatos tavasszal a BVSC-Zugló-DVSC II harmadosztályú bajnokin súlyos sérülést szedett össze, ennek köszönhetően jelenleg azon dolgozik, hogy újra formába lendüljön.

“Az egyik kitámasztásnál hallottam a reccsenést, de először nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Aztán a vizsgálatok során kiderült, hogy a külső talpélemen fáradásos törés keletkezett. Sokáig a műtét is benne volt a pakliban, ám végül erre nem került sor. Szerencsére jó ütemben haladok a teljes felépülés felé, de nem szabad kapkodnom. Az orvosok szerint augusztus elején már a labdás edzéseken is részt vehetek” – nyilatkozta a futballista.

Sándor Tamás legénysége augusztus elsején kezdi meg a szereplését a pontvadászatban, ekkor a Diósgyőr második gárdája érkezik a DEAC Sportcampusra. Lakatos önbizalomtól duzzadva várja az új idényt.

“Meggyőződésem, hogy elég erős a keretünk a feljutáshoz, persze ezt nem fogják ingyen adni. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy az utóbbi évek egyik legerősebb mezőnye gyűlt össze az NB III-ban, ebből kiindulva biztosan lesznek nehéz meccseink. Miután teljesen felépültem, szeretnék minél több játéklehetőséget kapni. A védekezés mellett szeretem kísérni a támadásokat, bátran felvállalom a párharcokat, ezzel segítve a csapatomat” – zárta mondandóját Lakatos Benjámin.

A Sport1 közvetíti élőben a Roma- Debrecen meccset

Nyilvánosságra hozták az idei Vidor Fesztivál színházi programját

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek