Sport
2024-01-04

Visszatértünk a győztes ösvényre

A DEAC simán verte idegenben a Dunaújvárosi Acélbikák gárdáját.

A tabellán egy hellyel hátrébb tartózkodó Dunaújvárosi Acélbikák otthonában korcsolyázott jégre a DEAC az Erste Liga alapszakaszának szerdai meccsén. A debrecenieknek három megnyert mérkőzés után becsúszott egy vereség a csíki gárda ellen, ezt igyekeztek kiküszöbölni.

Az egyetemi címert viselő Bucskin veszélyeztetett először a mérkőzésen, azonban a kapus védett, majd Szeles Martin volt résen a másik oldalon. Ezután Sillanpaa tüzelt, de Szeles ismét megmutatta, mennyire jó kapus. 14:53 volt a hátra a harmadból, amikor Mihalik András távolról gólt szerzett! Harcos kis mérkőzés alakult ki, igazi ki-ki meccs. A játékrész második felében nekidurálta magát a DAB, ám remekül védekezett a debreceni gárda, élén Szelessel. Hét perccel a dudaszó előtt Szmirnov tüzelt a kapu mögül kibújva, azonban kimaradt a helyzet. Ezután Szalma akart kibabrálni Szelessel, ám a DEAC kapusa hárított. Pár perccel a vége előtt Bucskin bombáját védte Tóth. Az utolsó minutum környékén Szmirnovot kellett letámogatni, ennek ellenére Novotnyt kiültették 2 percre. A hátrányban is Szeles volt a hős, mindent védett.

Egy Koskinen által rátűzött korong borzolta az idegeinket a második etap elején, ám nem bizonyult annyira veszélyesnek, hogy egyenlítő gól legyen belőle. Még öt perce sem tartott a játékrész, amikor Dobmayer Dominik érkezett egy kipattanóra, a debreceni játékos pedig ahogyan azt kell, szépen bevarrta. Nem sok idő telt el a második találat után, amikor Vasziljevet ugratták mi, aki hidegvérrel megszerezte az egyetemisták harmadik találatát, jól alakult eddig az az összecsapás! Ébredezett a DAB, Sillanpaa lőtt nagyon erősen a kapura, Szeles megmentette a csapatát. Hét perccel a harmad vége előtt Bucskin korcsolyázott kapura, ám védett a hazai hálóőr. Sajnos a játékrész végén Somogyi szépített, szorosabbá téve a meccset.

Szeles védése vezette fel az utolsó húsz percet, a dunaújvárosiak mindent megtettek, hogy közelebb kerüljenek a hajdúságiakhoz. Öt minutummal a harmad kezdete után még mindig nem jutottak semmire a vendéglátók, kiegyenlített párharcot láthatott a közönség, ám az idő a DEAC-nak dolgozott. 11:24 volt vissza, amikor emberelőnybe kerültek az addig mérsékelten veszélyes újvárosiak, azonban nem született gól. Nem sokkal később Nemes közeli löketét Szeles hárította, majd ráhasalt a pakkra. Rohamoztak a piros-fehérek, de a debreceni csapat sem volt veszélytelenebb riválisánál. Bő két perccel a vége előtt eladta a korongot a Dunaújváros, Bucskin lecsapott rá, és eldöntötte a meccset. A végeredményt viszont Mingazov állította be, játékosunk közelről talált a hálóba.

Erste Liga, alapszakasz
Dunaújvárosi Acélbikák–DEAC 1–5 (0–1, 1–2, 0–2)
Gól: Somogyi, illetve Mihalik A., Dobmayer, Vasziljev, Bucskin, Mingazov

Fotó: DAB/Anda Fábián

90 éves a DE díszpolgára

Mi vár ránk 2024-ben a csillagjegyünk szerint!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek