Sport
2022-04-20

Fodor Antal: Az utolsó pillanatig küzdeni kell

A tapasztalt szakember úgy gondolja, a Debreceni Egyetem együttesére a Kecskemét vár a következő körben.

A DEAC férfi röplabdázói három meccs alatt lerendezték a Kistext elleni párharcot az Extraligában. Fodor Antal tanítványai idegenben 3:2-es győzelemmel indítottak, aztán hazai környezetben 3:1-re nyertek, majd hétfőn a fővárosban 3:0-s diadalnak örülhettek. A söprésnek köszönhetően biztossá vált, hogy a következő idényben is az Extraligában állhatunk rajthoz.

– A kerete és a körülményei miatt a szakértők zöme a Kistextet tartotta esélyesebbnek, de ezzel nem igazán foglalkoztunk. A három mérkőzés során több kritikus pillanatot is átvészeltünk, például az első meccsen meccslabdákat hárítottunk. Amennyiben az első mérkőzést a budapestiek nyerik, teljesen másképp alakulhatott volna ez a párviadal. A találkozókon ismét kiderült, hogy az utolsó pillanatig küzdeni kell, és ennek a mentalitásnak köszönhetően olykor vesztes állásból is fel lehet állni. Azt szintén ki kell emelni, hogy a kulcsfontosságú labdamenetekben több játékosom hátára vette az együttest. Némi teher lekerült rólunk, mivel eldőlt, hogy az új szezonban is a legmagasabb osztályban szerepelhetünk – hangsúlyozta Fodor Antal vezetőedző.

Az ötödik helyért a Kecskeméttel vagy a Dunaújvárossal viaskodhatunk. A másik ágon jelenleg a hírös városiak helyzete a biztatóbb, hiszen 2-1-re vezetnek. Nagy József legénysége csütörtökön a Fejér megyeiek csarnokában juthat tovább.

– Arra számítok, hogy a kecskemétiekkel találkozunk majd, nagyon meglepne, ha a dunaújvárosiak fordítanának. Senkinek sem kell bemutatni a Kecskemétet, mivel hosszú évek óta meghatározó gárdája a bajnokságnak, gyakran végzett érmes pozícióban. Valamilyen szinten jutalomjátékként is tekinthetünk erre a párharcra, de ez nem azt jelenti, hogy nem akarjuk megszerezni az ötödik helyet. Amennyiben ez sikerülne, akkor felkerülne a korona az idei produkciónkra – fogalmazott rutinos trénerünk.

Az már biztosnak tűnik, hogy április 27-én idegenben kezdhetjük meg a csatát az ötödik helyért.

Fotó: Derencsényi István

Nem súlyos Hrabina Alex sérülése

Kovács Bálint: „Gyors voltam és a tavalyi legjobb köridőmet hajnalban is képes voltam megfutni”

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek