Sport
2022-05-22

Pár másodpercen múlt a győzelem

Öt másodperccel a vége előtt még vezetett a DEAC Balatonfüreden, ám a hazaiak nyertek, akik az egész mérkőzésen gólhátrányban voltak, csak a legvégén fordítottak.

A múlt heti, győzelemmel zárult Győr elleni hazai találkozó után újabb sorsdöntő mérkőzés elé néztek a DEAC kézilabdázói, aki ezúttal a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia otthonában vendégszerepeltek. Áprilisban egygólos győzelmet arattunk hazai pályán a balatonfüredi fiatalok felett, és ezúttal is nagy szükségünk volt a két pontra.

Kiválóan kezdtük a mérkőzést, amelynek első részében végig nálunk volt az előny. A 14. percben már 7-3-ra vezettünk, és ugyan utána némileg ránk jöttek a hazaiak, de amikor gyorsan rendeztük a sorokat, és ismét jól működött a védekezésünk, akkor megint megvolt a három-négygólos fór a DEAC javára. Irányítottuk a találkozót, ennek köszönhetően 16-12-re hoztuk a játékrészt.

A második félidő is nagyon jól indult, majd jött egy rövidzárlat, és öt percen belül ledolgozta hátrányát a hazai alakulat. Innentől végig nagyon szoros volt az állás, izgalmasan alakult a mérkőzés. A fürediek többször is egyenlítettek, de a vezetést egyszer sem tudták átvenni. Egy perccel a vége előtt még 30-29-re vezettünk, ekkor rendkívül feszült pillanatok következtek (a két vezetőedzőt is kiállították). Sajnos nem tudtuk megtartani az előnyünket: előbb hetessel egyenlítettek a hazaiak, majd fordítottak; a mérkőzés folyamán először, de ez két pontot jelentett számukra.

Ezzel a vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került a DEAC. Még két forduló van hátra: egy hét múlva a Pécs látogat hozzánk, majd június 4-én Komáromban zárjuk az alsóházi rájátszást. Csak abban az esetben játszhatunk osztályozót a bennmaradásért, ha mindkét mérkőzésünket hozzuk, és a most negyedik helyen álló Győr mindkét meccsét elveszíti, valamint botlania kell még a Vecsésnek és a Mezőkövesdnek is.

NB I/B-alsóház, 8. forduló
BFKA-Balatonfüred–DEAC 31-30 (12-16)

Eötvös Sportcsarnok Balatonfüred. Vezette: Haskó, Natkai.
DEAC: Mándi, Boros – Hornyák, Mucza 1, Bíró Á. 2, Mórucz, Péter D., Illés 3, Kathi 1, Szolnoki, Zalai 5, Pethő 9 (5), Dobos, Tóth M. 1, Király, István P. 8

Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/5, ill. 5/5

Elhunyt Duró József válogatott labdarúgó

Visszajutott a Szuperligába női teniszcsapatunk

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek