Sport
2023-03-02

A 9. danos japán mesternél képezték magukat a DEAC karatésai

Kedden a shotokan karatésok számára edzőtábor zajlott Egerben, a Városi Sportcsarnokban, ahol a sportág ismert alakja, a 9. danos japán mester, Masao Kagawa tartott foglalkozást.

A DEAC shotokan karate utánpótlás-szakosztály tagjai a nemzetközi szakember országos körútja során találkozhattak a legendás mesterrel. Az esemény az SKS-SKDUN Hungary Szövetség szervezésében, Shihan Juhász Ferenc 8. danos mester vezetésével zajlott.

Az edzés első részében az alapiskola gyakorlatokon belül a helyes testfordulás, majd a junro yondan nevű kata (formagyakorlat) és annak gyakorlati alkalmazását oktatta a szakember.

Az edzésen részt vett dr. Tahon Róbert, a Magyar Karate Szakszövetség főtitkára, Eric Bortels mester, a JKS Karateszövetség Benelux államok vezetője és Herczeg Balázs, a JKS Hungary vezetője is.

– A DEAC utánpótlás-karatésai kiváló lehetőséget kaptak a tréningek végrehajtásával a közelgő diákolimpiára való felkészülésre – mondta Sensei Őri Krisztián 4. danos egyetemi karateedző.

A debreceniek SKS-SKDUN Hungary Karateszövetség felkérésére elkezdték a szervezés előkészítését a 2023. szeptember 9-én rendezendő 2. Debreceni Shotokan Karate Kupára, a Hajdú Reménységek Tornájára.

Hazánkban egyedülálló ritkaságok költöztek a Zoo Debrecen új bemutatójába a Vadvilág Világnapja alkalmából

Elindult az integrált sürgősségi ellátás a Klinikai Központban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek