Sport
2023-12-30

Főúton közte száz, a meccsen közte tíz

Az év utolsó bajnoki mérkőzését játszotta a DVSC-SCHAEFFLER női kézilabda csapata szilveszter előtt egy nappal Kisvárdán. Izgulni - szerencsére - egyetlen másodpercig sem kellett az összecsapás alatt. Vámosék biztos, tíz gólos győzelmet arattak a Várda Keserű hazájában, megérdemelten.

A nagy, téli menetelés elkezdődött. Kegyetlen, és nehéz hetek elé néznek a kedvencek, de kiszivárogtatott hírek szerint mindegyik hölgy várja már a fokozott stresszt, a honi, és a nemzetközi megmérettetést. Régen volt együtt a csapat, a nemrég befejeződött világbajnokság miatt Szilágyi Zoltán több edzésen is összeráncolta a homlokát, de a redők hamar kisimultak. Mert mégiscsak kellemes dolog, ha öt játékosa azért hiányzik, mert a glóbusz legjobbjainak küzdelmén izzadnak.
 
A Várda fogadkozott, meglepetésre készültek. A képzettségbeli különbség, a túloldalon szemben velük álló klasszisok azonban hamar lehűtötték a kedélyeket. Pillanatok alatt ugyanis elhúzott a Loki. 5-1-re vezettek, és egyetlen másodpercre sem engedték magukhoz közel az ellenfelet. A szünetben héttel ment a Debrecen.
A második játékrész igazi öröm kézit hozott. A vendégek szebbnél-szebb gólokat zúdítottak a hálóba. A 46. percben már 28-14 is volt az állás, és csak azért nem több, mert a piros-fehérek elhibáztak néhány ziccert, a hazai kapuban pedig Mátéfi Dalma is elkapta a fonalat. Különösebb gond azonban így sem keletkezett, a végső dudaszó tíz gólos DVSC győzelmet jelzett.
Szerdán, január harmadikán érkezik a Hódosba az újonc Kozármisleny, aztán pénteken irány Frankhon, Brest, rá négy napra utazás Vácra Magyar Kupa meccsre, aztán ismét három nap után Montenegróban Despotovicék ellen, onnan nem kell haza jönni, mert újabb 72 óra múltán bajnoki Győrben, hogy a Kisalföldről megérkezvén a Kassai útra, egy héten beül BL derbi és magyar bajnoki. Az ellenfél az Odense, és  le sem kell zuhanyozni, mert érkezik a Frad. 
Ezek után, csoda, hogy pohár után nyúl az ember?
 
 
Női kézilabda bajnoki mérkőzés
Kisvárda Master Good SE - DVSC-SCHAEFFLER  23-33 (11-18)
DVSC: Gabriel - Töpfner 6, Hámori 5, Haggerty, Planéta 3, Vámos P. 3, Petrus 1 Csere: Bartulovics (kapus), Kácsor 5, Vámos M., Füzi-Tóvizi 1, Jovovics 2, Csamangó 1, Johansson 1, Grosch 5, Hornyák.
 
Weisz György

Most végre megrángatták az Oroszlány bajszát

Bécsi hagyományokat követő koncerttel búcsúztatták 2023-at

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek