Sport
2023-12-20

Ez a bukta keserű lett

Nem tudott felállni a múlt szombati, súlyos vereség után a padlóról hazai körülmények között sem a DEAC férfi kosárlabda együttese. Szerdán este az a Szeged fektette két vállra a srácokat, amelyik együttes vezetése a bajnoki rajt előtt elsírta magát. Nincs pénz, csökkent a költségvetés, cél az esetleges bent maradás.

 Mondták a Tisza-partján. Nos erre a panasz cunamira aztán rácáfoltak az eddigi tizenhárom forduló alatt. Ott vannak az élmezőnyben, látványosan játszanak, bizonyították ezt Debrecenben is szerdán este. És ez a hazai szempontból mutatott vagy inkább semmit sem mutatott játék valószínűleg azt is jelentheti az egyetemistáknak, hogy csakúgy, mint tavaly, a mostani szezonban semn lesznek ott a Magyar Kupa nyolcasa között.
 
Pedig jól indult. A Drenovac-Edwin- Mócsán-Czermann-Williamson kvintett egy négy nullás  két perccel kezdett. Hamar egalizált azonban a vendég gárda, fej-fej mellett haladtak a csapatok, sőt a kilencedik minutumban már 15-10 volt az állás a hazaiaknak, akik a negyed végéig tartották is a különbség nagyobb részét.
A második tíz percben még gyorsan rátettek a fekete-fehérek egy lapáttal, pillanatok alatt hétre növelve a differenciát a javukra. És ettől a pillanattól kezdődően az a bizonyos puskapor elfogyott. Töltöttek ugyan Drenovacék a tárba, de a célt nem találták el. Három perccel a szünet előtt már az ellenfél vezetett 34-30-ra, és ebből az előnyből két pontot meg is mentettek a félidő végére.
 
A harmadik kör azután - vendéglátó szempontból - rémálommá sikeredett.Semmi nem jött össze. A dobások között sok volt a homály, a lepattanók kilencven százaléka a Szegedé lett, az egyetlen centernek kikiáltott úr, a horvát Buljevic még önmagához képest is alul teljesített. Többek között hat büntetőt dobott, mindet röviden, a gyűrűre. Mégis maradt a parkettán. A negyed közepén már tizenöt is volt közte: 50-65. Mandic mester hiába kért időt, a fiúk össze-vissza szaladgáltak. Különösen feltűnő volt Edwin, és Williamson erőtlen produkciója. Ezt a tíz percet 30-17-re vitte az ellenfél.
 
Aztán a befejezés első nyolc perce parádésra sikeredett. Kellett ehhez, hogy a csongrádiak elfáradjanak, két centerük is kipontozódjon, meg a DEAC védekezése kicsit felkeményedjen. És persze Mócsán is elkapta a fonalat, a fiatal Hőgye pedig a nála fejjel magasabb ellenfelet is sapkázta, labdákat szerzett, és triplát dobott. Kettő perc volt hátra, amikor 71-71-nél utolérte a vendégeket a Mandic együttes. És ekkor volt deja vu érzése az embereknek. Eszébe jutott mindenkinek a nem is oly régen, az Alba felett aratott győzelem. De sajna csak ennyi. A Szeged triplát szórt, Edwin belement, a büntetőink kimaradtak, és kilenc másodperccel a vége előtt az ellenfél a kegyelem döfést is bevitte.
Felemásra sikeredett ez az ősz a debrecenieknek. Van még egy találkozó december harmincadikán Oroszlányban, de valószínű az már nem oszt, nem szoroz, a nyolcba nehezen tudunk odakerülni.
Hogy mi volt az eddigi hét vereség oka, lesz-e szebb tavasz, arra is keressük a választ december 24-én, vasárnap délelőtt tíztől, amikor az FM90 Campus Rádió, Sportszerviz című adásában faggatjuk majd Becsky Istvánt, a szakosztály vezetőjét, és Andjelko Mandicot, a csapat edzőjét.
 
Férfi kosárlabda NBI/A csoport, 13. forduló:
DEAC - SZTE SZEGED 75-80 (18-14, 15-21, 17-30, 25-15)
 
Legjobb dobók: Drenovac 23, Williamson 18, Mócsán 12 illetve Locke N. 31, Zsíros 12, Balogh 10.
 
Weisz György

Böjte Csaba az FM90 Campus Rádióban

EFOTT - Bejelentették az első fellépőket

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek